Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Goblin testőr
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Goblin testőröket nemcsak nagyhatalmú goblinok fogadnak fel maguk mellé, hanem akár emberek is, akiknek fontos, hogy már első látásra félelmet ébresszenek környezetükben vagy tárgyalópartnerükben. Bár kedvenc fegyverük csupán a rövidkard, messzir?l látszik rajtuk, hogy tudnak bánni vele.
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Varázsdimenzió paklibemutató: Kitaposatlan utakon
Roxat céhei csereakció

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Vác
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 27., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | ...
Nézet:
Hallod Bubu

De mi az "hatatlanul" ,bocs,elsőre szétröhögtem magam.


Amúgy utolsó fordulóban 4/5-nél az ember már hatatlanul belefut egy összeszedett játékosba.


XD
 
Köszi szépen a gratokat!

Aki nem tudott eljönni, mindenképp javaslom, hogy próbáljon ki egy bontottat ebből a kiegészítőből. Egészen más játékélményt ad az asztaljáték. Itt szinte már az elejétől ismerhetjük egymás lapjait az anti-mágiák miatt, igy átlátható a teljes két kéz potenciális ereje és az esetleges topdeckelt lapok hatása. A sok képesség miatt pedig közel sem egyértelmű, hogy mi a legjobb választás. Itt az időzítésnek éreztem kulcsszerepet és felértékelődik a számolgatás.
 
Ez egyébként általában így szokott lenni. 2 alkalom nálam mondjuk volt, amikor már a Bontás után mondtam, hogy ezzel a paklival sokra vihetem....azok be is jöttek, de ott ilyenek voltak, mint Tengermély: 3 Ektoplazma transzportálás és hasonló finomságok
 
On your bike.
 
the <><er Mizrachi...
egy ríl pléjer érzésből tolja, mint Tony G!
 
Grat a helyezetteknek, főleg a majdnem 12 órás koncentrálásért, az nem kis teljesítmény!
 
Örülök, hogy olyan játékos nyerte meg a versenyt, aki a végletekig elemzi paklijait és játékát (hasonlóan, mint pókeres körökben Michael "The grinder" Mizrachi), Dani megérdemelten nyert. Amatőr játékosok, sokat tanulhatnak tőle, figyeljétek!

Fefének grat! Ja, nem.

A szervezésért amúgy köszönet, és respekt. Legközelebb az ilyen nagy eseményt tényleg szerencsésebb máshová szervezni.

A fantasztikus hangulat reméljük szombaton folytatódik. Fluorosan: OTT TALI!
 
Hát inkább az volt, hogy elején felbosszantottam magam, hogy mennyi sittet bontottam, körülöttem meg mindenki szedegette ki a top ritkákat (Tojás, Ősmágia tornya, leszedős köd), de ahogy haladtam előre a versenyben, egyre kevésbé éreztem gyengének az indulást
 
Érdekes, hogy mindenki, akinek olvasom a beszámolóját, írja, hogy mennyire nem érezte jónak a bontását, aztán meg csoport 3. és 5. helyeket hallok tőlük

Amúgy utolsó fordulóban 4/5-nél az ember már hatatlanul belefut egy összeszedett játékosba.

Nagyon jó beszámolókat olvasok itt, nagyon élvezem a dolgot, már alig várom, hogy a Találkozón én is bonthassak egyet
 
Köszönet a szervezésért, tényleg gyorsan ment minden az elején, ami ~130 embernél szép teljesítmény (nem is emlékszem olyan frissen bontottra, ahol 11 után már játék folyt).

Egy kellemetlen incidens nekem sajnos elvette a kedvemet attól, hogy végigjátsszam a versenyt (pedig érzésem szerint nem bontottam rosszul), de jó volt látni, hogy sok koncepció kapott erősítést. Kíváncsi vagyok, melyek tudnak élni majd ezzel hosszú távon.

Grat a helyezetteknek, különösen Daninak, örülök, hogy ő nyert!
 
Egy kis beszámoló innen is.

Úgy voltam a tegnapi versennyel, mint a legtöbb bontottal, elmegyek játszani egy jót, aztán majd kisül belőle valami, a játéktudásom már talán sok minden nem múlik, a bontásomon és a szerencsén annál több, de ezeket úgyse befolyásolhatom (legálisan ).

Maga a verseny lebonyolítása nagyon kellemes meglepetés volt, f10-kor beesve 5 percen belül már fel is voltam írva, nagyon gördülékenyen ment minden. Bár nem vagyok pörgős játékos, az időm se járt le egyszer sem, örültem, hogy hosszabbra vették a fordulókat.

A bontásomat nem éreztem kiugrónak, sőt, kifejezetten dühített, hogy sikerült 4 nem gyakori követőt is bontanom (amiből ráadásul 3 _ugyanolyan_ volt), így minőségi hátrányból indultam, és a ritkáim között is volt egy Elenios temploma, ami egyébként klassz lap egyszínűn, de itt még egy Haldokló quwargot is több értelme lett volna beraknom. (Abból is sikerült kettőt bontanom).

Azért a maradék lapom között volt pár finom darab. Counterelős éjfatty mágus (nem a tojás), Halálos morf, amivel nagyon sokat lőttem lapot a verseny során, Dezintegrátor drakolder, ami leszedegette a Szökőkutakat és kisebb lényeket, hogy felizmozódva kinyírja saját magát, de Élet erejét is sikerült bontanom, amit ugyan nem dobat az antimagic, de szinte SOSEM tudtam kitolni semmi értelmesre.

Az összes specifikus lapot és értelmetlen tokent kukáztam, kis gondolkodás után a passzívan jövő lényeket is (Aranysereg stratéga), mivel lövésekből és aktívan jövő hordalényekből jól álltam, amiket fel tudtam izmozni Mikkeldorffal és Manóodúval, volt két Szökőkutam és egy Zarándokom is, így az asztalt dominálni tudtam.

1. forduló: Vaczó András, 2-1. Játszottunk egy nagyon elhúzódó meccset kezdésnek, nem húztuk az időt, de nagyon sok játékperc elment a szituációk felmérésével. A Manóodú izomosztása sokat nyomott a latban, itt még röhögtem, hogy kb. sosem tudtam semmilyen kötelék képességet megtolni. Valahogy kiszenvedtem az elsőt, a többire nem jutott idő.

2. forduló: Baross Ferenc 1-2. Oldskool playerek jönnek sorban, fish meg egy sem, milyen bontott ez? Igyekeztem maximális hatásfokon játszani, az elsőben a húzásmágia mellém állt, konkrétan a második körre kipörögtem, behozhatatlan erőforráselőnyt sikerült kiépíteni. Okulüpaj robbanó gömb FTW! Magasról nagyobbat lehet esni, a második és harmadik menet simán legyalult a kolléga.

3. forduló: Csető Zsolt. 3-0. Na de most már tényleg. Zsolti a büntető szabálytól kótyagosan ült le játszani, én meg reménykedtem, hogy nem kapok tőle megint egy hármast, mint a legutóbbi Blogoson. Ehhez képest meglepően sima volt mind a három, Zsolt volt az egyetlen aznap, akit ködölni láttam, kaptam is tőle az álomjelzős meg leszedős ködöket, főleg ezzel tartotta magát. A két Robbanó gömb viszont, amit bontottam magas hatásfokon pörgött, hol az áramlásából, hol simán asztalról téptem le lapjait, amit hosszabb távon nem is bírt. A második úgy nyertem, hogy húznom kellett egy aktív lényt. Húztam.

4. forduló: Sebők Álmos. 2-1. Sajnos ez a forduló teljesen ködös, behúztam kettőt gyorsan viszonylag jó húzásokkal, aztán a harmadikban hibáztam pár komolyabbat, így korrekt a végeredmény.

5. forduló: Juhász Fefe. 2-1. Itt már kezdtem fáradni, de tudtam, hogy Fefe nem az a játékos, aki visszaenged bármilyen hibát vagy benézést, így össze kellett kapni magam. A top 10 asztalon már egyébként sincs sok lehetőség balfaszkodni. Ennek megfelelően az első köröktől mindig presszionáltam, küldtem sorban az ütőlényeket, védtem őket Szökőkutakkal, toltam a csontikat Rothadó mágussal, Fefénél viszont elsült egyszer egy Hegyi óriás, ami leszedte a fél asztalom, másszor pedig egy Altató köd, de ezekből is vissza tudtam jönni. Húzós menetek voltak.

6. forduló: Csernus Gábor. 3-0. Az utóbbi fél évben volt pár kiélezett játszmánk, jobban örültem volna egy kevésbé erős és összeszedett játékosnak. Talán ebben a fordulóban pörögtek a legjobban a Szökőkutak, rengeteget segített a gyógyításuk és a semmizésük is. Az elsőt viszonylag simán nyertem, Gábor nem húzott acélosan, én viszont szépen kiépültem. Az időfaktor is figyelembe véve bedobta inkább, hogy legyen időnk végigjátszani a három meccset. Ehhez képest minden idők legfárasztóbb partijába futottam bele, a másodikban olyan állóháború alakult ki köztünk, hogy ahhoz képest az I. világháborús lövészárok-hadviselés eszetlen roham. Neki minden fontosabb lénye vagy rezisztens, vagy életes volt, és volt lent egy Varkaudar tűzmágusa, ami azt tudta, hogy körönként kétszer gyógyul hármat bármi, nekem még két Szökőkút, egy fullos őrposzt és rengeteg permanens lövés adta a fílinget. Itt már mindketten rengeteg hibával játszottunk, aztán behúztam az egyetlen lapot, amivel meg tudtam oldani a rezisztens mágust (Mágiapróba), így végül lassan felém billen a mérleg nyelve. A harmadikat korrekt módon odaadta.

Így befutottam az A. csoport ötödik helyére, kaptam két egész dekket napi teljesítményemért, amiből nem bontottam se Tojást, se Ősmágia templomot, így indokolt a smiley. Moa darabolót viszont igen, ami talán spoiler lesz.

Mindenkinek köszönöm a meccseket!
 
Gólem pakliba eléggé iszonyat
 
Gratula akkor Daninak, és Józsinak is (remélem felkelti az érdeklődését ez a verseny, és sűrűbben látjuk)

Feri: Az a szerencsesüti iszonyat! Legközelebb is készítek

Itt van egyébként az ur lap, amit nyertem pontos leírással:

Moa szaporító tartály: Színtelen fém tárgy 1 zanszilánkért.
Kijátszásakor nevezz meg egy színt, egy lény típust és ha akarsz, egy lény altípust!
Passzív; ÉS 1 vp vagy 3 nekron vagy dobj egy lapot a kezedből a semmibe: kapsz két 1/1-es lény jelzőt passzívan a tartalékodba. Típusuk, altípusuk és színük megegyezik azzal, amit a lap kijátszásakor megneveztél.
 
Gratula mindenkinek, jo kis verseny volt! A 2. helyezett Csillik D. József lett, régi játékos, csak mostanában nem aktív.
 
Nagy grat a szervezőknek, ami rajtuk múlt, megtették. Időben kezdtünk, és mindenkinek volt helye. A nagyterem levegőtlensége sajnos adottság Wekerlén. Ahol látok még fejlesztési lehetőséget, az a sorsolás kifüggesztése. Mind a két helynek az ajtó a szűk keresztmetszete és így nincs a második pontnak szignifikáns hozzáadott értéke. Viszont mindenkit besoroltak, mindenkit leültettek időben és kezdődhetett a bontogatás 10:15 körül! 130 körüli létszámnál ez nagyon jó!

Nagyon jó volt látni régi cimborákat, El Bandito egy szombati disznóvágással kiegészített pálinkázásról jött, Dodzsáktrá a barátnőjét vasaltatta a hasára és még Guldor se tudott teljesen szemet hunyni több mint egy évtizedes szenvedélye felett.

Az új kiegészítőről már az előzetes során kiderült, hogy támogatja a varázslat nélküli játékot és ezt nem cáfolta meg a bontásom sem. Ritkáim között volt egy 3/3 teknős aki nekronra adott max két izmot és aktivizálást + 2 izomért lapott fogott vagy szedett le. Ez volt a legerősebb lapom, ami nagyon kellett, mert a verseny legnagyobb ngy spoilere, a hegyi góliát nem volt a paklimban, és csak ezzel foghattam meg. A másik (góliát ellen haszontalan) spoilerem a kánter épület volt. Ezen kívül volt Fairlight templomom, egy univerzális általánosom, ami x+1-ért, ahol x max 3, x-t dobat vagy leszed. Ez volt az egyetlen varázslat, amit használtam végül a környezet miatt. Lapfogásból még 1 orkom volt, varázslat fogásból pedig egy őshangyám. Volt még egy húzó leszedő őshangyám + egy kereső őshangyám, amivel bekereshettem a kívánatos őshangyát vagy a teknős Góliát ellen. Az utolsó két ritkám közül az egyik nagyon hasznos volt, egy bamba barát, ami ha kellett lapot adott, ha kellett, akkor -1/-1 jelzőket osztott. Ha volt mellé counter, nehezen megoldható lock volt. A másik is egy óriás volt, egy 5-ért nem lény lapot megfogó reakció lény. Lényes környezetben drága lapként őt nem éreztem annyira.
Ezek alapján a koncepcióm az volt, hogy anti-mágiával kiszedem az ellen varázslatait és okos lényekkel, (manóvárossal helyenként izmozva) kontroll alatt tartom az asztalt.
Úgy tünt rendkívülit ezzel nem gondoltam, mégis a legtöbb ellenfelemnél felbukkantak varázslatok, amelyek mind anti-mágia áldozatai lettek és a szerencse + a tény, hogy döntő pillanatokban nem követtem el végzete hibát (és a góliát is csak 1x oldott meg ellenfelenként ) azt eredményezte, hogy veretlenül sikerült nyerni a csoportot.

A döntőben egy szintén varázslatmentes koncepció fogadott a másik csoport bajnoka által vezérelve. Összecsapott hát a mindennek ellenálló fal a bármit elpusztító erővel. Két 6/6-os győzelmi mutató előre vetítette, hogy nagyon izgalmas mérkőzés lesz. f22-re ért véget az összecsapás, ahol folyamatosan kellett kiértékelni igen komplex és sok megoldásos helyzeteket. A gondolkodási idő java részét én használtam fel, így külön köszönet ellenfelem türelméért, a Huk fivérek kitartó érdeklődéséért és Balázs lelkiismeretes bíráskodásáért. Végül 2-0-ra sikerült hozni a döntőt, ami közel sem volt annyira sima, mint az eredmény mutatja.

Nagyszerű verseny volt, köszönöm az élményt!
 
Nagy grat Attila!!!!Jól indul a kövi szezon csak így tovább:P
Ja és köszi a muffinokat ízlett mindkettőnknek
 
Nagyon jó lett az új kiegészítő, bár a bontotton azt tapasztaltam, hogy a kiegészítőben nagyon kevés lappal tudok az ellenfél körébe beleszólni (pl leszedések), így sokszor eléggé beakadt a játék. Nem egyszer volt, hogy 4-5 körre beakadt mindkettőnknek a meccs, mert nem tudtuk megoldani egymás őrposztját. A lapok bontotton egy furcsa egyveleget alkotnak, de hosszú távon egy jó kiegészítőnek érzem ettől még.
 
Nem beszámoló, csak hangulatjelentés.

Minden elismerésem a szervezőké. _Oo_
08:30-ra a helyiség berendezve. 10:10 perckor kiosztva a paklik. 11:00 óra körül már az első meccseket játszottuk. Így is 09-re értem haza, és tudom, ez egyéni szoc. probléma, de a gördülékeny lebonyolítás ezeken a versenyeken nem luxus, hanem quasi alapkövetelmény. Szóval jól vizsgázott a szervezőcsapat, nagyon köszönöm mindenki nevében.

A kiegészítőnek egészen más hangulata van, mint az IV-nek volt, és ez így van jól. Szintén nagyon gyors a játék, és nagyon hiányoztak a szabálylapok (amik béklyót vetettek volna az őrült pörgéseknek), de összességében véve fordulatos meccsek voltak. A kötelék nekem nagyon tetszik, jól használható képesség (feltétel). Sokan beijedtek a sok anti-mágiától, és nem nagyon használtak varázslatokat. Nekem az volt az érzésem, hogy varázslatok nélkül nem lehet ezt a versenyt végigjátszani, tehát a sok anti-mágia mellé viszonylag sok (jellemzően nagyon olcsó és/vagy azonnali) varázslatot használtam.

Végül 6/3,5-tel jöttem el, de úgy éreztem, hogy mindvégig volt egy pici esélyem, mindenki ellen. A vesztes meccseket 2-1 re buktam, és a döntetlennél is az idő lejárta okozta a vesztünket (bár tréül álltam a harmadik menetben, ez tény).

Szóval jól éreztem magam, köszönöm az élményt, és érdemes kibontani a csomagokat! Gyönyörű grafikák, és jól használható lapok....
 
Tisztességes beszámoló Dr Dúvad:P grt
 
Sziasztok!

Egy élménybeszámolót írnék a tegnapi napi versenyről.

Most sikerült visszaérnem Egerbe, hát hogy is mondjam hosszúra sikeredett ez a mai nap.

Nagyon kellemeset csalódtam a szervezőkben, hiszen amikor a legutóbb voltam bontotton, akkor nagyon sok késés volt. Ehhez képest, ahogy előttem már írták minden olajozottan ment, nem volt szinte semmilyen csúszás, aki jött az rögtön nevezhetett, nem volt 40 perces sorban állás, és még sorolhatnám a pozitívumokat.

Elkezdtünk bontogatni 10 után kicsivel, és megismerkedni az új lapokkal. Mit ne mondjak érdekesre sikeredett a pakli. Nagyon sok lény, sok sok lény, és még több lény, mindenféle fajta formában, ahogy csak el lehet képzelni. Emellé jöttek érdekes varázslatok is, szóval az éppen varázslatokat kedvelők se csüggedjenek, igencsak sokszínűre sikeredett ez a pakli, de az tény, hogy a lények előtérbe vannak helyezve

A bontásomat illetve, egy olyan közepesen rossz, de elmegy húzásnak gondoltam. Sem kismassza, sem a Mikkeldorf, Dharosz, Zarándok, és még sorolhatnám Gandalfig a lapokat nem estek kezem ügyébe, és a ritkákat sem gondoltam olyan hű de jónak.

Gyngy szekció is érdekesre sikeredett, viszont volt kettő féle őshangyám, amiből darabonként lett kettő (egyik teppre kánter, vagy ad quwargot az ellenfélnek, másik ha beáldozok egy hangyát leszed körönként egy permanenst, vagy húzat+manát ad) néhány leszedés, még több antimágia (pl szánalmas teknős...) és egyéb fincsi lények.

A ritkák: Szerencsekerék: Igazán hasztalannak mondható, illetve lutri lapnak, hiszen 2ért Elenios varázslata eldobatja mindenki kezét, majd dobókocka dobás eredményét a kör végén felhúzhatjuk... Nem éreztem. Ugyan így nem éreztem a drakolderek egyik tagját sem, ami villám, és drakolder lapokkal olcsóbbítja magát (4-x), valamint kikereshet egy ilyen lapot.

A többi ritka egész tűrhetőnek tűnt, pl Kimondhatatlan nevű kánter éjfatty 3ért, meg egy nekronért (nem lény lapot fog meg, hálós, életes)
Volt egy Deahedem, ami vámpíráldozatért forrást fog meg.
Egy nekromanta írtózat, vagy irtóztató nekromanta? Valami felújítás, ami 2ért aktív 2/2, kijátszásakor, és minden előkészítőben letép egy lényt (kötelezően) Ez a lap hihetetlenül jól működött. Volt hogy miatta nem mertek kijátszani lapot :$
Az utolsó lap pedig egy Világégés, ami bár hatalmasat szólt volna mindig, de mégse, mert éppen volt rá kánter

Szóval egy olyan közepes bontással elkezdődött a verseny.

Előre is elnézést ha pontatlan leszek, későre jár, és nem nagyon emlékszem a dolgokra ^^"

Első menet Pásztor Szabolcs. 2szer kezdett, 2szer nyert. Nem mellesleg erősebbnek is éreztem a pakliját, amikor a kismassza az arcombavigyorogva hahotázza, hogy te srác bizony egy lényt se fogsz leszedni, vagy ha igen, akkor köv körben lesz még 2szer ennyi massza >< Szóval a masszát nem bírtam megoldani, ez többé kevésbé a vesztemet is okozta.
2-1re nyert.

Következő menet Nagy(?) Gyula ellen. Valahogy azért érezhető volt a paklik közötti különbség. Nem húztam rosszul, de én több szitut tudtam megoldani. 2-1 lett a vége, és az egyikben eléggé elkente a számat, de a másik kettőt tudtam hozni kis küzdelem árán. Jöttek a lények, leszedések, kánterek, erőforrások

3. menet Csernus Dávid ellen.
Első menetben vétett egy hibát, valami farkast kirakott, ami bár megoldotta az asztalomat egy golyóblissal együtt, de valahogy máshogy akarta.
1-0 után szépített, majd a döntő játszmában valahogy elhangzott a mondat, hogy eléggé jó a paklid" Én nem hittem neki, hiszen nem éreztem a potenciált, de valahogy mégis jó ütemben jöttek a dolgok. Sikerült 2-1re nyernem.

Következő menetben egy pesti srác ellen játszottam, ne haragudj, de a nevedre nem emlékszem.
Elkövetett egy hibát, miszerint nem vette észre a hálót a lényen, bár ekkor már kettő egy volt az állás, arra biztosan emlékszem hogy az első kettő menet nagyon kiegyenlített volt, egyikben én tudtam nyerni nagy nehezen, másikban ő. A harmadik e hiba miatt végzetessé vált számára, de valószínűleg ha jobban figyel sem tudja visszahozni a meccset a jól ütemezett lényeim miatt.

5. forduló Makó Gergő ellen.
Nagyon jól kezdtem, és bár tartotta magát, az első menetet sikerült nyernem.

Következő menetben épülök, épülök a tudat ellensége, krabber 2 manás leszedések, meg egyéb nyalánkságok, de egy jól időzített nyolcadik csapás eléggé elkente a számat, lehetetlen volt hogy visszahozzam.
Harmadik kör, valahogy nekem kedvezett a szerencse, és bár elhúzódott meccs volt, sikerült nyernem.

Utolsó forduló, egy számomra ismeretlen titán ellen, aki talán a mezőny egyetlen tagja volt aki használt követőt. Nagyon kreatívan kihasználta elenios követőjét, amivel fixen kikeresett a 2. körben egy elenios leszedést, ami ráadásul egy kis épéáldozással ingyen is leficcenhetett. Első menetben betörtem a követőt, hát nem kellett volna mert egy sebezhetetlen vérfarkas delga kettős gyorsan megroppantott egy jól elsütött varázslat után.
Ez utáni kettő menetben jött a fránya elenios leszedés, de kevésnek bizonyult a paklim ellen, valahogy mindig volt megoldásom az ő dolgaira, és bár neki is volt eléggé sűrűn, nem bírta tartani a lényáradatot.
2-1 re sikerült nyernem.

Ennyi volt a verseny, vagyis gondoltam én, de a bucholz (vagy hogy írják) kedvezett számomra, így a 126 főből a legjobb négybe kerültem. Idáig sem értem hogy, eléggé lebecsültem a paklimat, vagy épp nem számoltam a szerencsével. Kurunczi mestert ezután eléggé lemákoltam. Első menetben én hordáztam le, másodikban ő teremtett előnyt, míg a harmadikban egy dupla Dúvad a második körben plusz egy Mhrog (thargodan, mely egyért jön, és teremt magából még egyet) trióval sikerült gyorsan előnyt teremtenem. Oldogatta őket, de jól időzítetten jöttek a lapjaim, így sikerült a harmadik helyre bejutnom.

Jópár pakli, és egy Moa ur-el lettem gazdagabb, ami igencsak univerzálisnak tűnik (:

Az első kettő helyezett Simon Dániel, és egy számomra nem ismert titokzatos idegen között oszlott meg, nyereményük egy Tiltott mágus, és egy Villámháború, amik igencsak vissza fognak köszönni a versenyasztalokon jó eséllyel ;)

Köszi hogy végigolvastátok a beszámolót, és engedjétek meg hogy levonjam a következtetést: A kártyák lelke megsegít, csak bízni kell benne ;) (na meg a szerencse, de az más kérdés)

Összegezve még egyszer:

Nagyon jó szervezés, fülledt hangulat, de annál jobban zajló verseny volt a mai. Aki eljött az élvezhette, aki nem az sajnálhatja miből maradt ki

Bontogassátok ezerrel a kiegeket, mert igencsak jó lapok lesznek benne ;)
 
Tudtok eredményt? Ki nyert ma?
 
Sziasztok!
Hadd legyek az első aki ír egy rövidke beszámolót a mai frissen bontottról.
Éppen hogy beértem időben, nem gondoltam volna hogy minden fel van túrva a városban.A bontásom nem volt rossz, bár bűvös tavacskának igazán örültem volna.
A meccsek izgalmasak, és érdekesek voltak.Ezért szeretem a frissen bontottat mert sosem tudhatod mire számíthatsz.Pillanatok alatt megfordulhat a szerencséd.Az volt a legjobb mikor kint volt két éjfattyom, valamint a guolg császárom őrposztban, és akkor jött az ellenféltől egy Álmosító Köd :-D.De nem panaszkodhatok, élveztem minden fordulót.Valamint le a kalappal a szervezők előtt, a mostani frissen bontott valahogy jobban szervezett, olajozottabb volt mint a korábbi.Szerintem :-).Egyetlen apró kellemetlenség volt csak.Az a fullasztó levegőtlenség a nagy teremben, bár erről senki sem tehet.Summa summarum, nagyon jól éreztem magam, örültem hogy találkozhattam a barátaimmal, és hogy megismerkedhettem az új kieggel.További szép estét mindenkinek, és jó pihenést nektek.
 
Paszkáró all my ló most éppen épít és újít
 
Volt egy 2. verseny is Pécsett, egy stócfight, beadott lapokból kaptunk 25 lényt és 25 nem lényt és abból kellett decket összerakni. Amikor megnéztem a lapjaimat, éreztem, ez nagyon jó lehet:

Amit használtam:

3 Szárnyas szuszi
3 Vörös villám
2 Kegyetlen nap
1 Dornodon kiáltása
2 Rémisztő yeti
1 Ryuku harci szekér
1 Ősi rítus
2 Sötétségszellem
1 Káoszkapu
1 Mogokok alkuja
1 Wysazni szirén
1 Bitlandi fivér
1 Trükkös csapda
1 Aranyló ugarhéj
1 Harcostárs
1 Troll lady
1 Aranypegazus
1 Goblin kutató
2 Elzárás
1 Arochos ideje
1 Apró gömbvillám


Ami kimaradt:


1 Rémisztő yeti
3 Elvetemült burkinátor
1 Torz fatty
1 Nadine
1 Apró kncs
1 Timera sújtása
1 Rubintos aura
1 Ködszurkálás
2 Quwarg harcos
1 Motyogó harcos
1 Mestermágus
1 Leah oltár
1 Dobótőr
1 Leszáll a köd (régi)


Igyekeztem 30 lapon tartani a deckem. A nem-lényeknél egyértelmű volt a szitu, direktsebzések, leszedések, 1-2 húzólap be, plusz kis tápnak jó a Káoszkapu, semmiz cantripként a Trükkös csapda, ami Zanszilánk is lehet, mogokok őrülete sem rossz. Csak az Apró kncs és a Gemia könnyei volt dilemmás, de előbbit kicsit vérszegénynek, utóbbit sok helyzetben haszontalannak éreztem, végül kimaradtak. Lényeknél sokkal dilemmásabb helyzetben voltam, kb. 10 lény volt tök egyértelmű, a maradék 5 helyre 10-12 lény pályázott. Végül ezek mellett döntöttem.


1. forduló: Vasvári Isti ellen. Első mérkőzés elején ugarhéjat tett ki, amivel kb. az asztal ura volt elég hosszú ideig, a lényeit viszont én tudtam megoldani a kontroll lapjaimmal. Így elhúzódó, kemény csata lett a dologból, Végül az döntött, hogy a Bitlandi fivérek és Szárnyas szuszik rohamát nem tudta azonnal elhárítani, így az Ugarhéjjal tempohátrányba került, a körömben nem tudta használni, egyébként meg 2 Elzárásomat, amit kezdőkézben húztam, a 9-10. körben raktam ki, hogy akkor nyerjek velük. Második meccsen az elején kipörgött neki egy jó harcostárs, de a bitlandi fivérem szerencsére megette. Aztán viszont, már fogalmam sincsen, hogy hogyan, de fordítani tudott csomó lénye lett, az ugarhéjjal meg megint szedegette le a lapjaimat, a mogokok őrületekkel pedig megakadályozta, hogy egy Arochos idejével szerezzek előnyt. Végül agyonvert. Harmadik meccsen Isti került fölénybe, majd egy Harcostárssal kompenzáltam, aztn egy Résiztő yetimet egyszer lent hagytam, nem is ment fel egy darabig egy orgling bányász miatt. Végül lejárt az idő. Ugyan fölénybe voltam, de a meccs még nagyon nem dőlt el.
1-1


2. forduló: Schnell Krisztián. Első meccs jól indult, enyhe csatározgatás, egy Zantalanított kegyetlen nap, kis előny harcból...majd minden előzmény nélkül 1 kör alatt 16 a részemről. Második meccs elején elkezdtem trollkodni...természetesen Troll ladyvel Termeltem a Troll jelzőket, Krisztián lentről próbált orgling bányásszal, mogokok alkujával korlátozni engem, amennyire csak tudott...egy darabig ment is, aztán jött a 6 vp-s ősi rítus . Ezután óriási lapelőnybe kerültem, amivel nem tudott mit kezdeni. Harmadik mérkőzésen alakult ki érdekes szitu, sokáig lövöldözgettük egymás lapjait, míg nem nálam 2 Sötétségszellem maradt, nála egy fókuszpengés régi Deego. Volt nekem egy Archos idejém, de neki lent egy mogokok őrülete. Ezzel együtt úgy éreztem ki kell tennem és 5-öt ütöttem, mielőtt feltolná a Deeogt Aztán felotla, de csak védekezni, met kevés volt az ép-je. Innentől kellett valami repülő lényt húznom...nem az volt, de a Ryuku harci szekér s bőven megtette.
3-0


3. forduló: Béres Gergely ellen. Első meccs agresszív volt a részemről, első kör, Szellem, Szuszi, 7, aztán ugyan a szuszit leszedte, de jöttek más lapjaim, az agresszív vonalát a decknek nem bírtam, harmadik körben újabb sötétségszellem és rémisztő yeti végezte ki. Másodk mérkőzésen kemény csata ment, én inkább terültem, Gergő folyamatosan lapokat tartott bent a kezében, feltehetően védekezni akart velük, miközben egy Ősnyaggal dobatott, ahol ért. Feltehetően. Ez a tézisem akkor dőlt meg, amikor jött a ködmön, majd utána 3 lény. Nekem meg rövid úton kampó volt. Harmadik meccsen én megint Trollkodni kezdtem el, majd jött harcostárs, nála fivér. Lapelőnybe voltam és ezen egy leszáll a köd sem tudott változtatni nála. De az igazi sorsdöntő fordulatot itt is az ősi rítus jelentette, ezúttal 4 lappal ajándékozott meg, köztük Vörös villámokkal és goblin kutatókkal, így pedig bőven eleget tudtam ütni.
2-1


4. forduló: Véber Ricsi ellen. Majdnem klasszikus döntő olt, a 2 legjobban álló játékos küzdött meg, igaz, ő 9, én 7 ponttal álltam. Első meccsen az elején megint nagy szolgálatot tett nekem a troll lady, majd jöttek hozzá a pegazus is. Ricsi nem tudom miket tartogatott a kezében, de nem nagyon játszott ki lapokat, pár lap kijátszása mellett szinte végignézte, ahogy megölöm. Második meccs kemény volt. A kezdését Sötétségszellemmel korrigálni tudtam, majd Bitlandi fivér jött nálam, és Szárnyas szuszi is, a Fivéremet megoldotta, később szuszit is leütötte. Mindketten próbáltuk egymás lényeit megoldani, lehetőleg lapveszteség nélkül (Vörös villám). Ami viszont az előnye volt, hogy neki rengeteg xenoja volt a deckben, amik dobattak kijátszásakor, így került előnybe, majd egy étkezési homár vált az asztal urává. Sorsfordító volt, hogy egy körrel előbb lőttem el az ősi rítusom mint kellett olna, met azutáni kör után egy pakliba visszakevert bitlandi fivér jött ki. De innentől a homár sok volt nekem. Harmadik meccset én kezdtem, és bizony az elején nem volt jó húzásom. Egy kegyetlen napomat korán zantalanította, igaz, a vörös villámommal legalább így is működtek, két villám elég stabil leszedést produkált. aztán arra mentem rá, hogy bitlandi fivérem agyontápolom arochos idő jelzőkkel, Ricsinek viszont kisebb lapelőnye volt. Végülis a Rémisztő yetijénél vállaltam egy közös ütést és lett +3 lapom. Az előny innentől nálam volt, főleg, mert 2 leszedést innentől csak védekeztem és lőttem a lényeit, végül kemény meccsen el is hoztam a mérkőzést.
2-1


Ez végülis elég volt a győzelemhez és a Rejtett tartalékhoz, ami mellé más nem járt. De ez is jó . Mögöttem a Véber tesók végeztek, Véber Richárd - Véber Roland sorrendben.


Nagyon jó meccsek voltam, imádom a sealed jellegű versenyeket.
 
 
Mostanság az idő szűke miatt nem szoktam beszámolókat írni,de ezúttal kivételt teszek. Íme egy rövid kis összefoglaló az én szemszögemből:

Dunakeszi, egyedi formátum

Quwarg paklival indultam, mely meglehetősen szépen muzsikált.


1. kör
Ellenfelem Kiss Bernát volt valami good stuff jellegű direktsebző varázslat paklival...nem sokat láttam először a paklijából, gyorsan lekombóztam, a harmadik meccsen viszont a jókor érkező Csöpögő sav elintézte jelentős számú hangyámat és utána pedig szépen elhaláloztam.
4:2


2. kör Battai Kristóf ellen
Blokkoló paklival volt, elsőben lekombóztam (tojásgondozó, likantróp, dexter). Másodikban nem húztam a legoptimálisabban, így elfogyott a max. VP-m. Harmadik körben a paklim hordavonala mutatkozott meg és gyorsan leütöttem.
4:2


3. kör Godoly-Acosta Victor Manuel ellen
Pakliégető paklival indult motyogókkal, Magzattal, ha jól láttam, Préseléssel is játszott. Nem tudta elég gyorsan leégetni a paklimat és szerencsémre sosem volt olyan, hogy 1 fajta lapból az összeset leégette volna.
3:0


4. kör Oláh Béla ellen
Talán úgy tudnám legjobban definiálni a pakliját,hogy hegymélyi keltetős lényes pakli a szabálylap nélkül. Türkiz a sárhajító és Az enyészet rothadó lovasa eltettek az első meccsen. Másodikban ment a hiki-hoki, leszedegettük egymás kulcslényeit,kissé elhúzódott az idő. Éreztem,hogy baj lesz, nem lesz idő a harmadik meccsre,de egy döntetlent legalább ki kellene harcolnom. A kártya lelke segített az utolsó pillanatokban, amikor az egyik kedvencemet behúztam: Quwarg harcost (éppen annyit tudtam sebezni vele, amennyit kellett)
3:3


5. kör
Veres Gábor teknősökkel.
Hát az én fejemben is megfordult,hogy megint teknősökkel fogok indulni a versenyen, össze is raktam a paklit,de végül nem azzal indultam. Tekintve, hogy ismertem minden lapot, előnnyel indultam. Ki is használtam, tudtam, mikor mit kell leszedni A pokol szemével. A kombóm megint teljes erővel pörgött. Második játszmában 2 db Teknős szellem eléggé hátráltatott, de aztán előkerestem a földet és a nagyobb Ép-jű lényeimmel kilőttem őket. Utána hiába ölt meg, a jó öreg tojásgondozó visszagyógyított és utána megadtam neki a kegyelemdöfést. Harmadik meccsen nem tudom, mit csinált, de valamiért nagyon nem jött ki neki semmi, szinte átengedte nekem a győzelmet.


Így végül 4,5 győzelemmel a második helyre futottam be, kicsit bosszantott az a döntetlen,de sebaj, a győztes megérdemelte az első helyet.
 
Nos, akkor azért íjunk egy beszámolót a tegnapi pécsi versenyről. Sajnos igen kevesen voltunk a pörgős és a stócolós versenyünkön, a hangulat viszont jó volt. Az első formátum pörgős verseny volt, igaz, viszonylag kevés fordulóval.

Ezúttal Raa követős Raia deckel indultam, egyfajta kompromisszumot próbáltam kötni a kontroll és a horda vonala között, szinte tejesen egyszínű volt a deckem, de 1-2 védekező lapot más színekből betettem (Földanya ereje, Ganüid interruptor).


1. Forduló: Erőnyerő, Hurrá.
1-0

2. forduló: Béres Gergely, Edralian, halandóság. Első két körben dobatott, de a másodikban egy Vésztartalékot ki tudtam tenni, majd kipörögtem, de egy IP nagyon csúnyán helyre rakott. Utána kitett egy Hidrát, én Riannandit, ami countert kapott, majd visszavettem Kristálytündérrel s hezitáltam, rakjam-e ki újra vagy nem. Ha igen, és van még egy countere, akkor 0 manám lesz, nem tudom a körében a földanya erejét használni, ha viszont nem rakom ki, egy Hidra ütést még tuti be kell vállalnom. Nem raktam ki, ő a köv. körben csak ütött és passzolt. Azután passzoltam még egy kört, ő 7-ért Halandóságozott, amire viszont volt földanya erőm. Most kell kitámadni, de egs egyszerűen nem jött ki úgy a dolog, hogy 7-et tudjak ütni a Hidrán, ezért egy interruptorra játszottam, de utána sem tudtam eleget ütni, 2 körön keresztül 1 Ép hiányzott, ráadásul egyikünk gyűjtőjében sem volt zanszilánk lap, különben egy Megrontott trikornissal megoldottam volna. Így sajnos a Hidrával nem bírtam el.
0-1


3. forduló: Véber Ricsi, Átkozott követő-Keltető. Ő kezd, de van 2 Földanya erejém kezdő kézbe...első lap yeti remete . Azt ugyan megoldottam, de aztán Deego, Kharas-nar, majd rothadó borzalom. Ezzel egész egyszerűen nem tudtam mit csinálni.
0-1


4. forduló: Schnell Krisztián, Ősi rúna, bűbáj. Ez az a meccs volt, ahol a két játékos az ellenfél sz.r húzásából élt. én szinte csak hordalényeket húztam, krisztián meg a manatermelése és egy ébren álmodom után volt képes 2 countert és egy leszedést behúzni. A harmadik körben így beindultam, megoldottam az olcsóbbító bűbájait. Krisztián egyébként egy aprót hibázott, bár nem nagyon lehet neki felróni, countert nem tartott bent az ébren álmodom hátránya után, volt egy Ip-je, de nem termeltem manát, ha bent tart mellé egy countert (2 lapja volt), akkor a Spektrális manipulációm counterelésével IP-t tudott volna lőni. A negyedik körében próbált még egyszer beindulni, de a Solisaromat végre ki tudtam tenni ellene és Manacsapdával csak 2 manáért counterelte. Több köre nem volt, a lényeim rövid úton megoldották.
1-0


5. forduló: Várfalvi Tamás ellen, Chara-din kövtő, Ében íjász. Itt már durva lesorsolás volt, Tamás eddig veretlenül állt. De ezúttal nagyon kijött a deckem első kör, kezdek, Kristálytündér, Angyal építek Akadémát, majd Spektrális manpuláció, Vissza, újabb manipuláció terülés, ütés, köv. kör, halott.
1-0


6. forduló: Véber Roland, teknősök. Ettől eléggé féltem, főleg, mert ő kezdett. Első körben Káoszteki, passz, láttam, van még egy káosztekije, de egyébként drága, és nem igazán ütésre termett lapjai vannak a kézben. Le kell rohanni, első kör, Fény oltár, Angyal, még egy, 4, követő forgatás. Köv. körben Aligátorteknőssel leütöte az egyik angyalomat, de nekem meg jött Riannandi, elvettem a káoszteki képességét, újabb nagy ütés. Ezzután Roli harmadik körében behúzott egy Ifi tekit és kihozott 2 teknőst, de nem tudott eleget gyógyulni, főleg nem úgy, hogy egy megrontott trikornist húztam a köv. körben, plusz a kör végén egy Interruptor is a kezembe került. Örültem, itt nem sok sanszot adtam magamnak a meccs előtt.
1-0


7. Forduló: Vasvári Isti, Csatamező, bár elég alter . Ez a harc a dobogóért ment. Én kezdtem, első kör passz, második kör, passzol, de én vésztartalékozom...ekkor volt Erős, Földanya, Szilánkcsapda, Thu'zad felismerés és Riannandi a kezemben, utóbbit kitéve terrorizáltam, amúgy 2 körig csak védekeztem, majd bátorság dala. A felizmozott lényt nem tudta megoldani.
1-0


Ez végülis a 3. helyre volt elég, nyertem két decket és egy közepes Teremtő erő - Talbot kín, és egy kifezetten jónak mondató Hydron - Tigurkán kettős volt a deckekben


Végeredmény:

1. Béres Gergely
2. Várfalvi Tamás
3. Én
 
höhö
 
Fogadjunk ez Szata
 
Úgy érzem mintha Bonyi Barti döntő lett volna. Meséltek még róla?
 
  ... | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.