Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Sárkányszimbólum
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"A bejárat akkora, hogy egy kultúrmasztodon-csorda kényelmesen átsétálhatna rajta különösebb tülekedés nélkül, és a nyílás fölött egy furcsa jel fénylik - Egy napkorong előtt körívbe gömbölyödött sárkány. Részeiben a szimbólum már régtől fogva létezik (hiszen Raia, az Aranysárkányok és Rhatt szent jelképeiről van szó), ám ebben a formájában csak egyetlen helyet díszít: a világunkba lassan visszaköltöző aranysárkányok lakóhelyét." - látvány a sárkánytanyák kapujában
Nézz szét a galériában!
Zén bemutató – Rémháború
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64982)
Nyári MondoCon 2024. július 13-14. (1)
HKK kérdés? (47150)
Legendás cél: 1000 lap (16)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8177)
HKK tiltások és nerfek 2024 július (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | ...
Nézet:
Ez atgondolt eszmefuttatas volt, siman elfert volna 1 cikknek a HKKBlogon.
Koszi, es persze a tobbieknek is.
 
A dallal nem az a baj, hogy "kombó", hanem az, hogy 1 lapos kombó. Ugyanis elég 1 dalnok (amiből ráadásul 5 lehet a deckben...), hogy a legtöbb erőforrást termelje a játékban (a máglya nem termelt ennyit és ott előtte még le kellett rakni lapokat, amiket meg lehetett counterelni, mert az áldozós molluszkban csak a harcmágus tudott counterelni). 1 lapból 3 manából csinál 4lapot 4 manát meg 3 csontot.
 
annyiban igazad van, hogyha nem tudnak közbeszólni akkor a dal a legstabilabb.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy leszedése nincs. ergó egy féreg igen is beleszarik a levesbe, vagy grobi. És az 1 mana.

Ne mondja nekem senki, hogy dal paklinál nem kell jó húzás... Minden kombópaklinál kell a jó kezdőkéz.

És ez a korábbi ötlet, hogy rúnát tiltani a világ legnagyobb hülyesége lenne.

Nézzétek már meg mi volt, kb 2-3 hónapja szinte senki nem ment rúnával.

Elszaporodtak a korlátozó szabálylapok lásd Erdő, erre jött az egészséges reakció, hogy rúnázzuk le. Teljesen normális. Nem kell itt változtani megtalálj a zsák a foltját.
 
Anti-mágikus rakshi: szünteted.
Járj, keltető, erdő: változó=rúna, az az egy kör meg elég.
Anti-mágiás lények: 1 db 0 Vp-s (ifjú teki) van, a többi 1 Vp-s, és mind pici. A körödbe nem szólnak bele. Elég egyetlen dalnok, és nyertél, a dalok meg jönnek a gyűjtőből is. Miről is beszélünk?
A dal decket nem azért utálja mindenki (aki nem játszik vele), mert épp az az ellenfele, hanem azért, mert a dal deck, perpill az egyik legstabilabb pakli. Pont.
Az a pakli, ami meg stabilan veri a dal decket, kikap szinte minden mástól. Ez van.
Jah, és perpill a dal deck mindenhol ott van: még a korlátozottabb formátumokon is (pl. legutóbb amatőr veszélyes faj!)
 
Van igazság a szavaidba, de azért féreg is szeret dalolni ha nincs más :P
 
csak azt sokan elfelejtik, hogy be is kell húzni.

4 lapos kezdés nem mindig jön fel mindig ami kell.

Buktam már Dallal olyan pakli ellen, aminek semmi sansza nincs papiron ellene (és ez most nem a játékossal voltak nagy bajok). Amugy meg a másik, hogy egy kombópaklinál sokkal nehezebb sztem sideolni, mivel nagoyn nem midengy mit veszel ki , mert a kombóhoz szükséges terep kialakitásáért felelős lapok egyensúlyának megbolygatása rosszul is elsülhet.
 
Nem tudom, de olykor tényleg nem elég a jó side. Olyan érzése van, hogy nem elég. Főként, mert általában nem tud felkészülni mindenre.
Ezért jók sajnos a rúnák. Melléteszik és csak figyelnie kell a saját játékára és egy másik hasonló ellen betesz manaevőt. Az antimágiára meg halászatot, oszt más problémája nincs is.
 
Illetve egy megoldási javaslat: A törékenyebb koncepciókhoz tegyétek be a Vulkáni energia vagy Spektrális manipuláció szintű counter esetén kisülő " kárpótlást". Akkor meghagyjuk a szabadságot mind a countereknek mind a másik paklinak. Természetesen nem midne lap esetében gondoltam, de legyen egy pár ilyen lap még.
 
Talán annyit tegyünk tisztába, hogy a gondolatmenetetekből kiindulva minden kombónak nevezett pakli autó. Miért is? Mert ahhoz hogy a pakli nyerjen egy adott kombinációt, kell működésbe hozni. Természetesen az különbözteti meg ezeket, hogy van ahol elég a helyzet kialakításához egy lap, van ahol több kell.

De ezt továbbvezetve amiben a lényegi játék egy bizonyos tényezőre szűkül az auto.

Az utálat ezekkel a paklikkal szemben nem is az általatoknak autónak említett kombók miatt van nagy részben, hanem hogy van egy gerinc ami a védelmet alkotja. Ezek a top counterek. Nyilván senki se megy el oylan paklival, ami nem tudja megvédeni magát vlamilyen módon. Ne is várjátok el ezt.

A legnagyobb problémát abban látom, hogy az emberek csúnyán mondva elvakultan haragszanak, főkétn érzelmi alapon bizonyos lapokra. Jönnek a tipikus rinyák, hogy így tett el úgy tett el. Én is személy szerint utálom a groboxokat, káoszteknőcöket, manevő férgeket. Azt lássuk meg, hogy az emberek attól függően milyen paklival szeretnek játszani azok ellenpaklijait utálják nagyon. Jöhetünk itt statisztikákkal véleményem szerint teljesen irreleváns. Jó sideal sztem szinte bármely paklit meg lehet verni. És ugyanúgy az áltlatok említett kombódekkekkel is szépen fel lehet sülni. Természetesen tistában vagyok azzal, hogy bizonyos paklik jobban össze vannak érve, de ez egyedül arra vezethető vissza, hogy az adott 4 szin korláton belül mely lapok erősek és melyek nem. Ha minden szinben lenne topcounter higgyétek el, hogy bővülne a felhozatal paklik terén is.

Korábban vki említette, hogy ugy kellen kiadni lapokat, hogy gyengébb szineket erősítenének és a top koncepciókba kissé idegen színű lapok látnának napvilágot ami megbolondíítanáé az addig megszokott 30 fix lapot.

Illetve még egy utolsó gondolat és elnézést érte, aki nem szereti a counterket az menjen járjjal vagy kyorgal esetleg antimág raksalionnal.
 
Egyetértek teljesen
 
"És amúgy felejtsük már el ezt, hogy jaj csak sztár pakli tud nyerni"

Hát nem tudom, a versenystatisztikák pedig ezt mutatják
 
Mondjuk a dal pakli nem kombó, hanem autó
 
A lila dalt láttam, már sokszínben. Előszeretettel kereste ki egy dalnokkal, ha takarított az asztalon, hogy még a lapok is elmenjenek a kézből. Őszintén nagyon nem volt rossz! (Persze ez nem a mostanában divatosabb ködös vanalu sokszín volt).
 
Hát én személy szerint múltkor elindultam dal dekkel egy hagyin. Számomra élvezhetetlenül unkreatív dekk volt...
És azon a versenyen pl kikaptam egy spectől, ami mindig lelőtte a letett lényemet 1ért... Hja hogy az a dekk meg minden mástól szopott


Sokkal jobb lenne egy Fókusszal, Arochossal, legfőbb követővel, netán vízióval játszani. Néhanapján el is indulok ilyen dekkekkel vidéken, de hát még ott is csak ma a gépet verem velük...

A Rox általában nekem nem para, pl az elmúlt két hagyimon mind2x megvertem. Az verhető, ha lövöd a követőt.

Gyngyt rendeztem a múltkor és nálunk mindössze 2 Raia követős horda volt, CHD meg nem is...
A többi kreatív kombódekk vagy egyéb volt. Ott is csak annak köszönhette a Raia a győzelmet, hogy egyszer lejárt az idő és egy meccs X lett.

Trinigan számomra szintén élvezhetetlen, no gondolkodás, mint a dal dekk esetében. Az esetek 99%ban ha lerakod a Nilt ugyanúgy, ugyanazt keresed. Trinigan detto...

De kövezzetek meg
 
Teljesen egyetértek.
 
Elolvasva az előző kommenteket kissé az az érzésem van, hogy az emberek a rossz élményeik szerint kategorizálják a paklikat. Kissé olyan, mint aki utál egy foci-, kosárlabdacsapatot csak azért mert sikeresek.

Azt nem értem, hogy teszem azt régebben nem volt sírás ebből? Amikor az auto-bilincsek nyerték halomra magukat, meg a molluszk stb?

Nevetségesnek érzem ezt az egészet. Ahogy vki itt írta, mindenre megvan a megfelelő ellenszer. Teszem azt rúna ide, rúna oda rámdobnak egy manaevő férget akkor mind a trinigan, mind a dal eléggé belassul. Rox se sérthetelen, gondoljunk csak arra, hogy akér egy átkozott, vagy egy sokszín simán elteszi, ugyanis az ereje a követőben van.

Pár hónappal ezelőtt még olvastam a cikkeket, hogy ennyire színes még nem volt a játkkörnyezet. Mi változott azóta??? Pusztán csak annyi, hogy kiismerik az emberek a metát és uye sokan követik a versenypaklik leképezését. Ezzel nincs semmi baj. Nyilván mindenki szeretne nyerni ezért maximalizálja az esélyeit.

És amúgy felejtsük már el ezt, hogy jaj csak sztár pakli tud nyerni illetve, hogy a hagyományos rossz.
Személy szerint a hagyományost szeretem a legjobban, mert nem a kezdésen múlik mindig a meccs kimenetele. Meg kell jegyeznem, hogy dicséret a tervezőknek a műbrokiért (védekezés).

Illetve tartsuk azt is szem előtt, hogy egy gyak nem gyak versenyen meg mi megy? Raia , Cahradin követők mindehol. Ez normális? Senki sem rinyál emiatt, pedig sztem legalább annyira domináns mint az előbb említett paklik.

Összességében nincs ezzel semmi gond, örüljenek a játékosok, hogy kiszámíthatóbb a metagame és így könnyebb készülni, valamint sokkal nagyobbat üthet egy meglepetés dekk. Meglesz a megfelelő ellenpakli az is biztos, nem kell aggódni.

A tematikus zének pedig sztem jó ötletek, üzleti szempontból mindeképpen.
 
Na igen a rúna hiánya durva fordulatot hozna.
 
Tehát ami eredményes, az (már) nem kreatív?
Emlékszem egy D-s délután alkalmára, amikor még valami akkori, elég jónak mondható dekket pörgettem és leültem játszani Tamási Viktorral, aki a frissiben megjelent dalokat próbálgatta. Nekem nem tetszett ez a Zén, nem éreztem még, hogy milyen hatalmas erő rejtőzik a dalokban, nem is igazán bontogattam a csomagokat. Visszatérve a történethez, Viktor emlékeim szerint piros-barna-fehér-zöld felállásban játszott, Akmalra kihegyezve a paklit. Körülbelül szóhoz sem tudtam jutni, amikor végighokizta Akmallal a köreit, kör végén felhúzva 10+ lapot. Már akkor az volt a benyomásom (és ezt valamilyen szinten tartom a mai napig), hogy a dal pakli valójában kombópakli.
Kell vagy a Nil herceg dalnoka, vagy az Akmal, hogy beinduljon a buli. Akmalra pedig már régebben is voltak kombók, sőt, azóta is a Specializáció dekkben a Harcostárs közreműködésével. És mi kell a kombóhoz? Keresések+védelem.

Jancsár János, akit jelenleg az egyik legeredetibb paklikat felvonultató játékosnak tartok, Magányos torony+Délibáb lapokra épülő kombóval nyerte meg az egyik blogos versenyt, illetve Juhász Ferivel a pároson is diadalmaskodtak Mestermágusra és Veszedelmes kincsre alapozó paklijukkal. Mindegyik dekk egy kombóra épült, a körítés pedig: counterek és keresések. Struktúráját tekintve tehát a dal pakli (és az Előnyös üzlet-féle végtelenre építő Trinigan is) egy kombó pakli. Ebből a szempontból pedig kreatívnak gondolom.

Fejlődött-e a dal pakli az idők során? Nos, a központi lapok terén nem. Ha valaki ilyen paklit akar összeállítani, kb. 30 lapot fixen betehet a pakliba. Az egyik nagy kérdés, hogy bevállalja-e az illető a Mardakor misztikust, hogy Az erdő dalával és/vagy Földanya erejével gazdagítsa pakliját. A másik kérdés, hogy használjon-e Hydront, A pokol szemét, Kisebb Zant, Univerzális megoldást, Minőségi cserét a paklijában. Mindegyiket láthattuk már versenyen, jobb-rosszabb eredményeket elérve, tehát a döntés itt a játékostól és a várható metagame-től függ.

Mit lehet még kihozni a dal pakliból? Én érzek lehetőségeket a koncepcióban, csak az a kérdés, hogy tekinthető-e az új variáns dal paklinak. Szarvas Attila a dungeonös amatőr versenyre elf paklival készült, erősen építve Nil herceg dalnokára és a dalokra. Ő a klasszikus színeket erőltette (piros-barna-zöld-sárga), sajnos nem igazán jött neki össze a verseny. Az én első gondolatom, amikor láttam, hogy keres 3 Lady Terilient (és elfes dal paklival jön) az volt, hogy "Úristen, jönnek a Blokkolók, Elembivosok, Espadák, Zöldszemű Evelinek és Bölcsesség dalok, mindenki le lesz blokkolva a pi**ába!" Nem így lett. A Rhatt dalt máshol is éreztem (illetve érezték mások), két lehetőséget ragadnék ki: az egyik egy blogos formátum lett volna, ahol 5-féle laptípusból kellett 9-9-et használni, itt egy blokkolós pakli keretében (azt viszont el kell ismernem, hogy a klasszikus dal paklit is össze lehetett rakni a formátumra, elég eredményesen), általánosokat használva egyik típusként; a másik felhasználási helye pedig Gáspár Tomi blokkolós mezőjében volt/lett volna.

A kék dalt legutóbb az egyszínű Elenios paklimban használtam (az kreatív volt? A blogon megjelent cikkben és a hozzászólások között méltatták, én nem éreztem annyira eredetinek, Ősiben már korábban értek el vele jó eredményt), nem volt rossz... de a jó azért nem ilyen. Persze lopkodni mindig kellemes, ha ellenfelünk egyik sokat ütő monsztájáról van szó, viszont erre a célra vannak sokkal jobb lapok is a kérdéses színből (Tűnékeny csábítás, Szörnybűvölés). A fekete dalt használja a Rox, illetve láttam már gyűjtőgenerálós pakliban is, annyira nem írnám le. Viszont a lila dal... Ezzel őszintén szólva nem igazán találkoztam... hova lenne jó? Esetleg ha a Molluszk nem antimágiával állna fel... pedig a lap egyáltalán nem rossz.

Lehet-e kreatívan játszani a dal paklival? A sok passziánsz megköveteli a kreatív játékot. Mit keressek Nillel, izomra hány lapot és hány manát kérjek, mit keressek Erő dalával, milyen sorrendben játsszam ki a lapokat... persze ha nincs közbeavatkozás (általában nincs), akkor megy minden magától, mint a karikacsapás. Most vasárnap volt lehetőségem játszani Juhász Feri ellen, aki Átkozott követős tárggyal jött. Első meccsen húztam Kyorgot, gondoltam, jól állok, ezért átadtam a kezdést. 1 manából letett egy Manaevő férget. Jövök, körömben manát akartam kérni Kyorggal, megfogta féreggel. Passz, erre 4 manájából kirakott egy Óriások földjét... innentől kezdve azért nehéz helyzetbe kerül egy dal dekk, mégis nyertem. Hogyan? Lényekkel és lövésekkel agyonütöttem. Ezt nem nevezném kreatív játéknak, de a pakli ilyenre is képes (szavajárásommal élve: fullba nyomja a kretént).

Végül: mivel verjük meg a dal paklit? A teljesség igénye nélkül: Panatán békeőr, Teremtőmágus, Thauglorendon, Kisebb jégdémon, háló, Bitlandi fivér, Bufa kódexe, Ősi béklyó, körszakítások, Cselvetés, Szem szimbólum, Avengir kívánsága, antimágia, Káoszteknőc, Yeti remete, Grobox fluxustörő, Zarknod bilincse, Hok Rakon, Trok Rakon, Ködlidérc, Ítélethozó, Xenó bilincsmester, legyorsuljuk.

Bocsánat, ha kicsit bő lére eresztettem az eszmefuttatásomat, de különösen szeretem a kombókat, illetve magam is sokat játszom dal paklival, így szerettem volna pár szót szólni az érdekében.
 
Valóban, az első napon mindig a lovak közé dobják a gyeplőt... Én egyetlen lapot tiltanék, a rúnát.
 
Nah igen, de már előre látom a nemzeti első napján a TOP 15 dekket...
 
Talán emiatt lesznek jók a beszűkült látókörös versenyek a Blogon. Ott szerintem kezelve lesz ez a probléma.
 
kb...
de körübelül ez a kreativ, az nem hogy vannak "sablonok" és abból élnek a top paklik, és nem lehet oda furakodni tartosan vmi mással... /utána azt a mást másolni fogják és már nem lesz kreativ... így járt a fan-gor, a mentor/
 
Ezzel az egésszel csak egy bajom van, de ezt majd holnap kifejtem neked, mert nem tartozik mindenkire, csak szólj rám

A Dal paklit hogy máshogy rakják össze azt nem nevezném kreativitásnak, mert a színek ugyanazok és a lapok 85%-a is. Ha vaéaki mondjuk beletenne egy kéket, vagy lilát, akkor kreatív lenne...

Hja de hogy úgy max 6/2-3ra elég a dekk... Akk inkább ki sem próbálom, maradok a bevállt receptnél.
 
Ilyesmi lehetett amit talán először Baka használt Molluszkos nekrofunmágiás móka, ami végül tiltásra került, mert erős volt Legalábbis ha jól értem. Hirtelen kreatív volt, aztán hipp hopp, pár versenyt nyert, és elérte a kitiltást
 
Gondolom az sem megoldás, hogy ne legyenek spoiler kánterek, mert hát valljuk be, sok játékos pedig azzal szeret játszani

Nekem pl az is tök jó megoldásnak tűnne így hirtelen, ha egy lap nem csak egy képességgel bírna, hanem beágyazva lenne egy új képesség, pl visszacsapás, vagy csak szövegesen meg lenne fogalmazva a lapon az, ha megakadályozzák, akkor csinál valami mást. Pl a spektrális manipuláció...
Itt olyanokra gondolok, hogy egy lap mondjuk jöhetne 1ért, vagy kettőért, kap a használó egy kis erőforrást, ami nyilván az ellenfélnek nem tesz jót, de meg is foghatja.. ekkor vagy a köv lapja nem jön létre, vagy kevesebb dolgot kapok, vagy kapok egy lényt, vagy valami ilyesmi. Ki kell tesztelni, de én látok benne fantáziát... Akár egy lényen lehetne ilyen... ha nem akar az ellenfél az arcába tudni egy hatalmas lényt, és megfogja vállalja a következményét...

Amúgy amit írtál ötlet nekem tetszik, hogy jönnek új dolgok, ez mellett most lehet magam ellen beszélek, a mostan sztár pakliknak, ugyan úgy meg kell adni a lehetőségeket, csak sokkal korlátozottabb számban. Pl jöhet ki új dal, jöhet ki új kánter, csak ne az legyen a mérvadó (bár ez gondolom így lesz, és szerintem az előző kiegben is jó volt a balansz)

Az meg különösen tetszik hogy helyzet felmérést tartasz, mert ilyen borongós napoko pont a filozofálgatás, és a vélemény megosztás megy a legjobban
 
Balázs:
én nem akartam ide novellát írni, ezért a vaálaszokkal párhuzamba e-mailt írtam, amit rem elolvasol

A kreativat sztem nehéz definiálni, de akkor itt tömören megprobálom körbe írni:
Amin az ember nem tud az eddigiek alapján egy elég jó sablonnal ősszerakni -lássuk be: a Zének most eleve egy sablont adnak-. Addig amig az emberek vmin agyalnak kisérletezgetnek -és egy nem versenyerős/lenézett lapról van szó- addfig próbálkozás...
-vak tyúk talál szemet alapon azért egy eredmény nem-, de a Lord xec. alapján mondjuk a rendszeres 6/5 gondolom már eredményes. Azaz amikor a teljesen új tipusú pakli hosszasabb mérlegeléssel dillemák sorozata által megszületik, és eredméynes, az a JÓ kreativ pakli (mert a többi is, de azok nem jók)
Utána elkezdik kopirozni ezt a paklit és már nem tekinthető kreativnak (az első fan-gorok, és utána azok updatje-i a kiegészitők által... vagy a mentor+14. is...)
Az első sikerekkor volt kreativ ezért kicsit nehéz ezt a fogalmat belőni sztem

a 2-es pont sarkalatosabb a kérdésre. Az biztos, hogy a lapok fejlesztésével kell vmit kezdeni... de hogy mi a megoldás? ez jó kérdés..., nem vok biztos hogy az ilyen direktbe ellen fejlesztés jó lesz (ősmágia antimágia stb...). Ezek őnmagában nem állítanak dillema elé a pakliépités terén
 
Bar eleg sokmindent irtok, nekem ugy tunik a 2 fo gond tobbek szerint:

1. Be van allva a jatekkornyezet, a jatekosok kikiserleteztek a legjobb 3-4 paklit. A Dal pakli is sokat csiszolodott amugy, es meg most sem ugyanugy rakjak ossze, ha ez a kreativsag definicioja. Azt, hogy mi szamit kreativ paklinak, meg most sem ertem, de talan a 'sajat fejlesztesu paklival szeretnek eselyt a nyeresre' gondolatot latom mogotte, ami a kisse beallt jatekot mutatja. Ezen leginkabb az uj Zenekkel tudhatunk segiteni, pl. ha a most kijott galetkik eleg jok lennenek, az erdekes lehetne.

2. Ugyanazok a spoilerek porognek, ez nehez dio, az uj nagykiegben probalunk ellene tenni, de nem garantalt, hogy menni is fog. Mindenkeppen igyekszunk sok lapot felszerelni osmagiaval + Semmizessel (hogy egy koncepcionak legyen eselye a koderdo ill. mas dragitas v. gyujtogeneralas ellen). Illetve antimagiaval (esetleg haloval, korszakitassal), hogy legyen eselye a kontroll ill. dal, a 'nem jön létre lapod' ellen. Es itt most nem side lapokra gondolok, hanem minden koncepcio 1-2-3 lapjara.

Mit gondoltok?
 
Ami emellé poén, hozom a tekiket, és azt fogom tapasztalni, hogy az ellenfél dobott egy kyorgot. Azt ki is fogja játszani, pl manára... dobok tőle még egyet, mondjuk egy kántert, mert négy lapból szokott lenni.... a kyorgra kapott manát pedig beváltja egy manakonzervre, és úgy állok hogy sehogy...
Mert következik, lesz neki megint kb 4 lapja, és megindul. Én pedig a kis am-es lényekkel nem bírok mit kezdeni. Bár ez most végletes eset, a kyorgot nem túloztam el, mert a teknős az ellenpaklik legnagyobbikának számít, még sem jó kb semmire a kontroll ellen. Mert egy két nagy lény, egy két vízió, és hopp. Ellen pakli meglőve, míg a másik oldalnak nincs ilyen lapja - szerintem
 
Na akkor kezdem én is:

Számomra most az a bosszantó, hogy 3 azaz 3 deck (runa dal runa trinigan kombó és rox)van jelenleg ami stabilan tud indulni egy hagyi versenyen és ennek a 3 decknek a fele ugyanazon lapokat tartalmazza(rox esetében egy picit kevesebb,de talán belefér ennyi csúsztatás).
Az említett lapok:
3 kyorg
3 soli
3 erős
3 gyenge
3 cselvetés
3 térszaggatás
3 szúnyog vagy majd(ez igaz nem ugyanaz,de azthiszem érezhető, hogy mind1 a cél ugyanaz).

Valamint a 4. a pár hónappal még akár esélyesnek számító erdős köd(a rúna új felfedezése óta azthiszem stabil 6/3ra talán jó lehet a deck)szintén 1/4 részben kb megegyezik a roxal.

3 mangó
3 molgan
1-2 végtelen forma
2 köd

Ebből igen én arra következtetek, hogy kissé egyszínű lett a dolog.

Most 7végén mind a talin mind a metagambe(kis minta tudom,de azért valamire csak jó lesz) elvittem egy ellen decknek szánt paklit.
Tárgyakkal próbálkoztam sok ellenlappal alapból és mégtöbbel sideból.
Alapból:
3 manaevő
3 zajos
3 zilak
3 qharcmágus
sideből ez bővült:
3 krobox,
3 amgoblin,
3 gáletki helytartó,
3 amcsapda
+trinigan ellen még +3 mágiagyilkos

Játszottam összesen 2 dal és 2 trinigan ellen ezen napokon és minden esetben kikaptam 2:1-re,de volt, hogy a dal 3:0ra vert meg.
Lehet persze , hogy továbbra is a játékossal vannak Óriási problémák,de úgy érzem, hogy amég az ellen lapok 1-2 manából próbálnak meg működni és erre 0-1 manás(vagy 3 feledés korszak,de az eléggé sok mindent megoldott adott esetben:P) válasz kártyák érkeznek behozhatatlan a lemaradás.Meglepődtem én is amúgy hogy ennyire nem volt sanszom egy ilyen szintű sideal sem az adott paklik ellen,de mégis ez a 7vége tanúlsága.Persze az is lehet,hogy csak nagyon elkerült a szerencse ezen hétvégén...
Mindenesetre fel nem adom, keresek más megoldást,de ez a mondhatni standard irány nem volt meggyőző az adott 2 pakli ellen(rox ellen még kevésbé lett volna hozzáteszem).

A kreatív pakli meg valóban kb az amivel nem játszik mindenki:P.Meg amihez ha hozzányúlsz nem lesz sokkal szarabb, lehet fejlesztgetni alakítani(bár ha jobban belegondolok akkor a trinigan egy átalakított dal csak a kánterek mellé más a körítés:P).Jelenleg ha egy dalba vagy triniganba 6-9 lapot módosítasz(nem arra gondolok, hogy gyenge helyett bemegy manacsapda mert ezt még talán elbírja bár határeset) sokat fog veszíteni a hatékonyságából.

Összegezve engem kissé zavar, hogy túl sok 0-ás lapkánter(a rox képessége dettó) került kiadásra és ezek használata túl sok deckben esszenciális mert különben kiszed az a deck ami ezekkel teli van.

 
Igen, bocsánat ha félreérthető voltam ^^"
 
  ... | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.