Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Szörny a mocsárban
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A láp minden molekulája egyszerre mozdul, amikor az iszapgólem úgy dönt, megmutatja magát. Talán nem is kellene megvárni, míg a szörny öntudatra ébred, hiszen olyan mindegy, előbb vagy utóbb választod a menekülést célodul.
Nézz szét a galériában!
Zén bemutató – Rémháború
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64982)
Nyári MondoCon 2024. július 13-14. (1)
HKK kérdés? (47150)
Legendás cél: 1000 lap (16)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8177)
HKK tiltások és nerfek 2024 július (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | ...
Nézet:
Ha te nem így gondolod, akkor elnézésedet kérem, csak azért szólaltam fel, mert már tényleg sokadszorra olvasom ugyanezt, és szerintem abszolút alaptalan, hogy Kezdő Pistike vesz 1500 Ft-ból néhány Zént, és versenygyőztes paklija van.

Szerintem az sem gond, hogy koncepcióteremtő lapok vannak a Zénben, de a balanszolásukra kicsit több figyelmet lehetne fordítani (ld. Rox).
 
Nem az a baj, hogy csak 3-4 igazán esélyes pakli van hagyományoson, hanem az, hogy akármelyik ellen készülsz fel, a többi jó eséllyel megver.
Egyelőre nem találtam meg azt az univerzális ellenszert ami mindegyikük ellen működik. (Ami persze nem zárja ki a lehetőségét, hogy van.
)

ez régen is elmondható volt, ez sztem nem igazán érv, mert a játék szépsége ez is...

a probléma máshol gyökerezik -és a távolmaradásaimban szereplő okaimnak kb a 75%-a ez- amit a Lord xec. meg is fogalmazott
 
Lehetséges. Azért is írtam hogy engem nem zavar. Én is anno olvastam valahol, némi igazságot azért látok benne. Egy kiegnyi zénben sok dal, meg nil, kész a daldeck. Tény hogy más lapokat össze kell szedni máshonnan, ezt nem vitatom, de mégis a mag egy zénből jött. Továbbra is hangsúlyozom, ez engem nem zavar, hiszen lehet hogy a jövőben lesznek olyan koncepciók, amik ellen pakliként szolgálnak a mostaniakhoz.
 
Ennek a "Zénből összerakod a paklit" dumának abszolút semmi értelme nincs. Oké, király, hogy bontasz néhány Zént, és van egy Roxod, egy Nekro csontmestered és egy Nekro vezéred, de mégis honnan lesz Csontkupola urád, Túlvilág nagykövetéd, a sztár kánterekről meg nem is beszélve. Dalnál szintén, Pokolszem, Apró, stb. Nincs olyan versenyerős pakli, amit csak Zénből össze lehetne rakni, még kis túlzással sem. Nem támadásként mondom, csak nem értem, hogy miért olvasom ezt már sokadszorra, amikor az igazságtól nagyon távol áll.

Egyébként egyetértek azzal, hogy némileg színesíteni lehetne a mezőnyt. Főként ezekkel a Rúnás kontrollokkal lehetne már kezdeni valamit, mert eléggé nevetséges, hogy kb. bármilyen ellenlapokkal készülsz sideból, mindent meg tudnak oldani, ha nem húznak iszonyatosan szarul.
 
Like gombot akarok

Am mostanában inkább én sem fizetek ki 5+ ezret, h a "kreatívabb" dekkem megtanuljon úszni...
 
Nem az a baj, hogy csak 3-4 igazán esélyes pakli van hagyományoson, hanem az, hogy akármelyik ellen készülsz fel, a többi jó eséllyel megver.
Egyelőre nem találtam meg azt az univerzális ellenszert ami mindegyikük ellen működik. (Ami persze nem zárja ki a lehetőségét, hogy van.)

Ráadásul, ha full "ellendeck"-kel mész el versenyre, tuti belefutsz egy "kreatív" pakliba, aki persze senki mást nem ver el, csak Téged.

A mezőny sokszínű, de nem azért, mert mindenféle paklival egyformán esélyed van, hanem azért, mert sokan kínlódunk a szitu miatt, és szeretnénk egy "kreatív" (értsd: saját fejlesztésű) paklival is helyezést elérni.

Vidéki játékosként százszor is meggondolom, hogy elköltsek-e 3000+ pénzt arra, hogy felutazzak Pestre, és a "színes, színvonalas" mezőnnyel hülyére veressem a "kreatív" paklimat. Azért a mazochizmusnak is vannak határai...

Ha szeretnék helyezést elérni, sajnos az a helyzet, hogy stabil paklira van szükségem. Mivel a slágerpakliktól hányok, a saját fejlesztésű paklik viszont nem stabilak, ezért inkább nem megyek hagyományos versenyre.

Akármilyen sorrendben írom be az összetevőket az egyenletbe, a végeredmény mindig ugyanez lesz.

Most megint elővehetném a vesszőparipámat, a játék súlypont-eltolódásáról, de az egy másik történet...
 
Csak nézd meg a hétvégi gyarmati versenyt, a sokszínen én bevállatam a kreativitást, és mivel itt hiába használja mindenki ugyanazokat a countereket kevesebb az esélye h behúzza, így egy kreatívabb dekkel is volt esély
 
És ezzel természetesen nem a Zének minőségét akartam ócsárolni, mert örülök, hogy vannak ilyenek, hanem arra akarok kilyukadni, hogy igenis kezdjenek el az emberek gondolkodni és KREATÍV dekkeket használni...

Mert ha így marad, sztem a hagyi lassan megunódik sokak számára, nemcsak Pesten, de sajnos már vidéken is....
 
Igen amúgy. Vicces hogy a dal deck, a rox, meg pl a trinigan is úgy kezdődik, hogy 3 solisar, 3 erős 3 gyenge És szerintem nem túloztam...
 
Ez annyira engem nem zavar, mert amellé a Zén mellé be kell szerezned a többi lapot, ami miatt nyersz.

Hja hogy ezek ugyanazok a lapok amiket a köv Zén megjelenésekor is be kellett szereznem, meg az előzőnél is. Na engem ez zavar...
 
Szerintem akkor meg lehet említeni azt is, hogy ha van rá mód és lehetőség, akkor ne egy zénből emelkedjen fel egy egy pack. Értsd ezt úgy. Megveszem a dal decket egy zénből, vagy a nekromantákat is. Míg pl a teknősöket csillió nagykieg, és kiskieg árán tudom csak össze szedni, ha nem számítjuk a cserét.

Engem ez nem zavar annyira, hiszen gyűjtő lévén egyszerűbb így össze szedni a dolgokat szerintem, de biztos vagyok benne hogy sokakat zavarhat.
 
Csak hogy minden kérdésedre válaszoljak

A nyertes paklik nagyrésze ugyanazokat a lapokat használja...
Igenis csak kevés paklinak van esélye nyerni, legalábbis mostanában (Rox, dal, trinigan, köderdő)

Pár lappal sztem igazán nagy gond van.
Ilyen pl a Molgan - Ellehetetlenített egy csomó paklit, magában az, hogy amit én kiteszek ezerért, ő kvázi ingyen visszaveteti
A Roxot sajnos benéztük tesztelésen, kellett volna rá korlát.
A dal dekkben nem mondanám, hogy van lap ami erős, egyszerűen csak unkreatív (értsd mindenki ugyanazokat használja)

Kreatív dekk szerintem:

Egy dal dekk és egy Trinigan nem az, ugyanis veszed a top countereket, a koncepció pár top lapját és hoppá kész a dekk, sokat nemkell gondolkodni az összerakásán...
Egy kreatív dekket hetekig, hónapokig kell finomítgatni, hogy optimális legyen.
Nézzünk pár példát:

Anno mikor varka-vízióztam, lementem a D-s hagyira és egy kreatív, abszolút nem esélyes dekkel lehetett hozni 6/5öt, nem is igazán jó sorsolással. Most talán a gépet megverném...
A másik, amikor az Arochossal indultam, és nyertem a versenyeket, ha visszanézitek a paklilistákat mindig volt egy változtatás, vagy csavar a dekkben, ami miatt kreatívabbnak gondoltam.

Annyira szívesen elindulnék újra ilyen dekkekkel, csak mostmár nem éri meg.

Míg egy-két évvel ezelőtt simán be lehetett csúszni a D-n legalább egy csomagra, most az utolsó 10ben lehet kullogni a kreatív dekkekkel, mert jön egy(?) fentebb említett unkreatív dekk, és úszó van.

Régebben szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb volt a mezőny, és több koncepcióval lehetett sikereket elérni.

De ez a saját véleményem. (És azért Balázs te ismersz, hogy inkább a kreatívabb dekkek szeretője vagyok)
 
Ha jól emlékszem te írtad pont, hogy minden paklinak meg van az ellenszere, csak meg kell találni némelyiket... (+1 ha te voltál, ha nem akkor annak aki ezt mondta)
 
Korábban is leírtam a véleményemet. Szerintem nincs gond. Simán lehetne menni más koncepciókkal is pl más kombó: fangor, quwargok, tárgyak. anti mágia: molluszkkal, keltetővel, hálócsapdával, szabálylapos dekkek. szabálylap követős dekkek. És igen a rúna ellen is fel lehet készülni side lapok tömkelegével. Egyedül a lustaságom nem visz rá, hogy összerakjak egy hasonlót, de lehet a hétvégén kivételt teszek valamelyik vidéki versenyen.
 
Hát ha idetartozik hogy tényleg nem lehet minden fajta paklival elindulni, akkor ezt leírom

Vaciláltam a mostani egri versenyre is hogy mivel menjek... Morq fan gor, vagy bilincs, vagy esetleg dal(ejj de kreatív... ), de első sorban épület paklin gondolkoztam. Ott a két erdő, ott a követő. Erős, lassítja az ellent. Hátulütő. Köd erdő eséllyel indul ellenem az egymanás azonnalik miatt, meg a ködmangó miatt. Dal úgy tesz el ahogy nem akar a 3. 4. körben leficcenő rúna miatt, ezért erről gyorsan le is tettem.

Bilincs ezen okok miatt szintén, dal azért nem mert nincs misztikusom, aztán a zöld szerintem elengedhetetlen.

Nézegettem, és egy jól sikerült este után 40 perc alatt egy olyan paklival indultam, ami klasszikus rúnás kontroll nevet kaphatná. erőforrások, millió kánter, és kész. Eléggé unkreatív, hiszen a dal is hasonló, a trinigan is hasonló (volt is trinigan, és kiegyenlített volt - jegyzem meg közben).

Ha ezt vesszük alapul, akkor nem csak Dungeonban, de még itt Egerben sem merek elindulni egy Egérúttal, egy épülettel, vagy egy kevesebbet forgatott szabálylappal követővel.

Voltaképp a probléma nem tudom hogy micsoda, mert lehet hogy csak félnek az emberek.

Valljuk be, ha valaki elmegy versenyre aki nem pesti, akkor kis túlzással mondhatom, nem gyakorolni megy, hanem nyerni.

Én nem egyszer próbáltam volna ki paklikat, de azért egy napot rászánni hogy megnézzem hogy éppen jó e az a pakli, valljuk be nem érdemes.

Nyilván mondható, hogy hát otthon lehet gyakorolni... Igen, ha van kivel nyilván lehet, de egy két online meneten kívül, nem nagyon van esély a gyakorlásra, és akkor is csak egy, max 2-3 pakli ellen tudom megnézni mire vagyok képes.

Szóval még sok mindent lehetne írni, hirtelen ennyi ami most fejemből kipattant, és tán érdemes volt leírni.

Amúgy mi számít ugyan azoknak a lapoknak? Ha nézzük hogy pl játszik egymás ellen egy sokszínűség, meg egy trinigan, lesznek hasonlóságok, pl lehet mindkettő használja az erős erejét...
Lehet nem ártana csinálni egy olyan összefoglalást, hogy a top tíz pakli listáját elkérni minden versenyen ami behos. A többi versenyen megkérni a szervezőket, vagy épp a versenyzőket, hogy küldjék el mailben, vagy hogy a szervező egy fájlként küldje el...

Hogy mit akarok ebből kihozni?

A lapok mennyiszer fordulnak elő, valamint hogy hanyadik helyezett pakliban.

Valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy mondjuk lila brekk a top első pakliban volt, akkor az kap 10 pontot. Volt az 5ik pakliban is, akkor kap még öt pontot. Ezeket összeadva.

Ha az adott lap volt mindegyik pakliban, akkor 10+9+8+..+2+1.
Így lehetne mérni a lapok népszerűségét, és tán még erősségét is.

Nem tudom mennyire lenne értelme, de egynek talán elmenne.

A túl nagy kezdő előnye szerintem a védekezéssel kezd vissza szorulni.

Meglepően tapasztaltam, hogy mióta jött a kyorg, sokan átadják a kezdést... És nem véletlen

Ettől függetlenül még fontos a kezdés, és az az egy két mana, vagy épp a lap előny nagyon tud jól jönni, de egyrészt pakli válogatja, másrészt játékos, és játék stílus függő.
Hadd hozzak ide egy példát: Trinigan vs a rúnás valamim. 5 lappal kezd az ellenfelem, én néggyel. Passzolt. Jöttem, jött a lap, és ugyan úgy álltunk. 1 mana, 5 lap... Jött egy kritanoid mágus, amire volt két kánterem, és ellenfelemnek is ennyi kántere volt. Én jöttem volna ki jobban. Ez nem derült ki, csak utólag derült volna ki, mert ellenfelem nem fogta meg. Viszont a köv körben valamit kijátszott, amire reagáltam, reagált, és reagáltam. (ekkor már ugye 5 lapból gazdálkodott, én csak négyből, és kevesebb manából).
Ebből nekem az jön le, hogy szerencse mindig kell, a kezdés pedig bár fontos, nem mindig mérvadó.

Emellett elmondhatom, hogy kétszer átadta a kezdést szombaton, és ha jól emlékszem egyszer így nyert, egyszer én nyertem.

Nekem pl tetszenek a blogos versenyek. Ha a srácok megengedik egy két ötletet onnan is lehetne a szervezőknek meríteni. Gondolom az jelenti a kreatív pakli definícióját.... Bár pl az ik-s versenyen voltak hasonlóságok. Pl egyes pakli fan gorral, vagy 2-3 ellen játszottam (és én is azzal voltam). Vagy a legutóbbi versenyen, a gyngy-n ellenfelem panaszolta az utolsó fordulóban hogy vagy 3 orgling ellen játszott ( ő is azzal volt...).

Ettől függetlenül én élvezem azokat a versenyeket, de az összes többit is egy egy úszás mellett is

Hogy mit akartam ebből kihozni az már jó kérdés, remélem segített ez a (jó) pár sor.


Köszönöm az elolvasást,

"Lelkes amatőr" (--> a túl profi vagyok, és nem kell gondolkoznom engem nem fenyeget )
 
Akkor én mondom, hogy szerintem mi a probléma:
egyszerűen elég megnézni az elmúlt hagyományos versenyek statisztikáit, illetve azt a statisztikát, amit a blogosok csináltak és máris látszik, hogy kb. 2-4 pakli uralja a mezőnyt, a többinek max. 5-6. helyre van esélye befutni (kontroll, pakliégető, köd jutnak így hirtelen eszembe).

Mondjuk ez szigorúan szubjektív
 
Aki nem szereti most a hagyomanyost, az legyen szives, fogalmazza meg, mi a gond, hogyan lenne jobb szerinte.
Koszi, ha elgondolkodsz, es segitesz.

Persze ha ugy veled, nincs igazan gond a hagyival, azt is ird le kerlek!

Ne a szubjektiv dolgokat irjatok legyszi (pl. olyan paklival lehet nyerni, amit en nem szeretek), hanem pl. ilyesmit:

- ugyanazokat a lapokat hasznaljak a nyertes paklik (mondjuk ez a koderdore nem igaz)

- 2-3 fele paklinak van csak eselye nyerni

- tul regota nem valtozik a kornyezet

- tul nagy a kezdo elonye

- tul profi vagyok, es igy nem kell gondolkodnom
(azt, hogy nem kell tudas a jatekhoz, eros ketkedessel fogadnam - egyszeruen csak akik ezt irjak, mar nagyon regen voltak kezdok szerintem)

- esetleg konkret lapokkal van gond (1, max. 2 lap, amit kezelni lehet tiltassal pl.)

A 'kreativ' pakli hianyolasat nem igazan ertem. Mi a kreativ pakli definicioja?
- mas nem jatszik vele
- nem lehet vele fixen sok jatszmat hozni (ezesetben nem meglepo, hogy nem lehet vele fixen sok jatszmat hozni )
- mitol kreativabb pl. egy 5koveto, mint egy dalpakli, azon kivul, hogy az egyikkel sokan jatszanak, a masikkal meg nem?
 
nem értem a parát
a hagyományos egy olyan korlátozott formátum,ahol 3-4 féle koncepcióból kell választani,a maradék 2-3 ellen meg erőteljesen készülni side-ban,ennyi
 
Ezért nem járok mostanában versenyekre,mert ha kreatív dekkel akarok menni, akkor 6/2 is elérhetetlen sokszor...
Unkreatív dekkekkel van tele a mezőny...
Már előre látom Nemzetin is mi lesz
 
a korlátozott formátumokon meg mgy a kockadobás...

hagyinál legalább lehet védekezni vmennyire.

amugy meg nem is tudom hol olvastam, de korábban is mondtam, hogy a felkészülés és a lapjárás sokkal fontosabb tényező lett mint maga a játéktudás.

Sajnos
 
Egyetértek :S
 
Úgy érzem itt az ideje bevetni a csatamezős teknőst!!
 
alap meg, tegyél te is szarásig countert deckbe és azt a pár decket csak elkerülöd ami esetleg megver az anti mágia miatt stb, a többi említett decket nagy %ban elvered. Igényesség felsőfokon
 
Valszeg igen és rajta is vagyok az ügyön,de az említett lapok nem azok.
 
Meg lehet taláni mindennek az ellenszerét...
 
Miééé pedig olyan izgi
Mehetsz Rúnás dallal, rúnás trinigannal vagy akár roxal is ha min 6/4 a cél.
Teljesen kétségbeestem én is most mi a szarral menjek.
Az, hogy alapból 3 féreg 3 zajos 3 zilak 3 Quwarg harmage és sideból 3 krobox,3 amgoblin,3 gáletki helytartó,3 amcsapda+trinigan ellen még +3 mágiagyilkos kevés az kissé bosszantó.Bár lehet a játékososskal vannak ÓRIÁSI problémák.
 
na ezért nem járok hagyira...
 
Landgraf 6-0? lemaradtam valamiről?
 
Sajnos nem, 12-en jöttünk csak. Viszont mindenkinek ajánlanám a helyet, nagyon kellemes volt a pincében ebben a nyári melegben, szép is, jó is. Elvileg még fognak tartani versenyeket, akár egzotikusabb formátumokat is (ha jól hallottam). Szóval ha lesz verseny ott, nagyon valószínű, hogy lenézek, főleg, ha vasárnapra esik.
 
Köszi!

Gratula Neked is Balázs! ( és persze az első 3-nak is!)
Megvoltatok 40-n?
 
  ... | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.