Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
A pillanat képe
Tüskés hólyag
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezek az óriási, visszataszító hólyagok a barlang plafonjára tapadva lesnek gyanútlan áldozataikra. A hatalmas, tüskés test általában már lezuhanáskor agyonzúzza a kisebb torzszülötteket, de egy megtermett galetkivel szemben a tüskés hólyag beveti számtalan csápját, amelyekkel áldozatát próbálja megfojtani. Miután megölte és felfalta áldozatát, a bélgázok távozásával keletkező felhajtóerőt használja ki arra, hogy visszaugorjon a plafonra." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Remetelak - új HKK bolt Vácon
Tükördimenzió bemutató – 1. rész
Tükördimenzió beharangozó
XXVIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Egylapos egyszínű – Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Káosz Galaktika Kártyajáték - Alappakli

A lista folytatása...
Tükördimenzió bemutató – 1. rész (46)
Lapötletek (64260)
HKK kérdés? (44876)
Remetelak - új HKK bolt Vácon (3)
Új játék a Beholdertől (180)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28189)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Köszönjük a sok építő jellegű hozzászólást a témában! A vidéki kiemelt versenyekkel kapcsolatos hírt kiraktuk, a témában akkor a további hozzászólásokat odakérjük.

A Hatalom Szövetségével kapcsolatban még egy fontos információ, a HSZ tagsági díja 2019. júl. 1-től 1100 Ft lesz, a kiírásban tévesen még a régi ár szerepelt, ezt javítottuk most.
 
Pont azért kell a versenyeket min. 1 hónappal korábban leadni, hogy egy adott régióban ne legyen verseny ugyanazon a napon. Viszont azt, hogy ne legyen egyszerre több verseny (bárhol!) egy napon, jóval nehezebb megvalósítani, akkor ez azt jelentené, hogyha vidéken bárhol van verseny, akkor aznap nem lehet bp-en tartani, és fordítva. Vagyis, egy hónapban összesen 8 db verseny lehetne akkor, én ezt kicsit visszalépésnek érzem.
 
Elnézést, valóban átsiklottam azon.

Igaz írtam is (talán, ha nem), hogy biztos ez a jobb modell, bár így ennek "híve" nem vagyok. De ez más kérdés.

Helyszín kérdés:

Lehet, hogy az, viszont szerintem meg kéne próbálni, hogy ha lehet egy adott "régióban" ne legyen több verseny az adott hétvégén, vagy a szervezők ezt jobban meg tudják indokolni, kitalálni, hogy lenne optimális.

Az viszont tényleg nem segítség, hogy pl. rászerveznek, budapesti helyszín miatt eleve kötött az egész (lásd 1. és 3. szombat, negyedévenként még egy szombat...).
No mindegy, abban bízom, hogy lesz megoldás erre a sztorira, csak ötleteket dobtam, és tapasztalatot, máshol hogyan oldottuk meg.

Mondjuk az is lehet egyszerűbb lenne, ha lenne egy főszervező (és természetesen szorosan együtt dolgozna a helyi szervezőkkel), aki összehangolja az egészet, felméréseket végezne, figyelembe venne ünnepeket, suli szübet stb., mert ez nálunk pl. elégé működött, és növekvő tendenciát mutatott, amire felfigyelt az amerikai cég is...
 
Miklos!

Amikor azt irtam, hogy a versenyszervezok minden toluk telhetot megtesznek, akkor azt igy gondoltam. Hidd el, ami otlet eszedbe jutna, azon mar reg tulvagyunk. Chet-szoba, facebook-csoport, idopont egyeztetese, megszavazasa, stb.

Es sajnos rosszul latod.
Ha a budapesti vagy a kornyezo varosokban lako jatekosok nem latogatnak el a videki helyszinre, akkor teljesen eselytelen a 15 fos letszam limit elerese, gyakran meg a 8 fos minimalis letszam is bizonytalan! Ha van is helyi torzsgarda, az keves ahhoz h stabil letszamu legyen a verseny.
A videki szervezok pengeelen tancolnak. Harcolniuk kell a mashonnan erkezo jatekosokert, es ekozben igyekezniuk kell megtartani a helyi jatekosokat is... Ezzel gyakran gorgetik felfele a hegyre azt a bizonyos sziklat. Es olik beke a penzt a dijazasba, azaz probalnak a szellel szembe h...ni.
Ha pedig lemorzsolodnak a helyiek is, nem marad mas, mint feladni a helyszint... ez pedig megpecseteli a helyiek sorsat. Eselytelenne valik a toborzas.

Mondhatnank h akkor minek kellenek a videki versenyek? De ha ezt a frontot feladjuk es fejet hajtunk a budapesti helyszin-igenynek, azzal az eselyet is feladjuk, h a jatek videken fejlodjon. Apuka talan elviszi a kisfiat a helyi versenyre, de nem fog vele felutazni wekerlere, ez biztos.
 
Haarkon2: az mtg nem jó példa, 1 hónapban volt 1 verseny, amikor az adott havi Debrecenben volt, akkor oda lementek... HKK verseny 1 hétvégén több is van, kényelem van, nincs rászorulva mindenki, hogy több száz km-eket utazzon, mert van elég verseny a saját lakóhelyén is.
De pl. a BDV nem teszi lehetővé, hogy pl. boltok árusítsák a terméket, ahogy[említették, nem érné meg a játékosnak, hogy onnan vegye meg a terméket.

ezt abszolút rosszul látod, ez egy tévedés, olvasd el, amit korábban írtam, pont erről! 61-es hozzászólás, tudom, hogy hosszú, de talán akkor is érdemes végigrágnod magad rajta, mert pont erre válasz.

Még gondolatok a vidéki versenyszervezéshez, hogy én hogyan csinálnám:
tuti létrehoznék egy messenger, skype vagy bármilyen más chatelős csoportot, azoknak az embereknek, akik jelenlétére esetleg számíthatok. Itt már jó előre el lehetne kezdeni egyeztetni, ki az, aki biztosan el tud jönni, kinek milyen időpont jó. Ha ilyen 12-15 fős résztvevőjű eseményekről van szó, akkor megérheti akár emberenként lekommunikálni, mi a legjobb időpont, hogy a minimum létszám biztosan meglegyen. Ha még más is beesik Bp-ről vagy máshonnan, az bónusz. Az, hogy kitalálsz egy időpontot, ami neked jó, beirod a naptárba, és aztán aznap vársz, hogy hátha jönnek elegen, valószínűleg nem a legoptimálisabb stratégia. Bubutól már láttam előnevezést, valószínűleg ezt minden vidéki versenyszervezőnek be kéne vezetnie, akár több hónapra előre. Az is jó ötletnek hangzik, amit HD írt, hogy lehet elég lenne egy kis vidéki helyszínen csak 2 havonta verseny. A Bp-i versennyel való ütközésről meg, ahogy írtam korábban, a vidéki versenyek nem azért vannak, hogy a bp-i játékosoknak kelljen megtölteni őket, hanem pont azért, hogy ne kelljen felutazni a vidékieknek több száz km-t minden hónapban, ha játszani akarnak. Szóval az ilyen "ütközés" nem gond, csak egyeztess előre, ahogy írtam, ki jön el!

Zolival beszélek holnap majd erről a kiemelt helyszín / vándorkupa stb témáról, erre abszolút nyitottak vagyunk!
 
Rendben, akkor ezzel el is indul egy egyeztetés, mert pont ez a cél, hogy beszélve legyen róla
 
Szerintem egy ilyen tervezet megbeszélésére a személyes mód a legjobb, az érintett szervezőkkel. Ahol el is lehet fogadni a javaslatokat azonnal, s megfelelő formába is lehet önteni.
 
Nyilván nem egy kőbe vésett dolgot írtam le, inkább vitaindítónak szántam.
 
Minél több a szabály, annál nehezebb betarta(t)ni.
 
Kíváncsi vagyok hozzáértőknek mi a véleménye, kivitelezhető, vagy nem, jó vagy hülyeség
Vándorkupa-tervezet
A tervezet az alapokat adná egy új versenysorozathoz, amelynek a részletszabályozásához a részt vevő helyszínek versenyszervezőinek egyeztetése, megbeszélése lenne szükséges.
Helyszínek maximális száma 12 lenne,
előzetes regisztrációhoz kötve -> egy hónapban semmiképp se legyen/lehessen kettőnél több a kupához kapcsolódó verseny

1.) A résztvevők számától függetlenül jár érte hsz pont

2.) Kiemelt támogatottságú a beholder által

3.) Különdíj a legtöbb kupa-versenyre ellátogatónak

4.) A díjazás egységes lenne az összes helyszínen, amit előzetesen a versenyszervezők egyeztetnek, beszélnek meg

5.) Promóciós kártya azoknak, akik a kupa versenyeinek legalább a felén részt vesznek

6.) A kupa versenynapjára ne lehessen rászervezni más helyszíneken versenyt

7.) Az összes résztvevő közül az összlétszám alapján a top 3-5 (résztvevők számának függvényében) kvalifikáljon a nemzeti bajnokságra

8.) Ezek a versenyek minimum 1 hónappal előre legyenek meghirdetve
 
Esetleg le tudnád azt is írni, hogy pontosan hol jártál és mi volt a probléma? Mert szerintem onnantól lehetne a problémákon érdemben vitatkozni.
 
Vagy örül ha 4ből egy hétvégéje szabad ès azon nem akar 400+km-t utazni egy verseny miatt
 
nyilván. ezért is írtam, hogy az ötlet jó, de azért nagyon nyers. ezen még dolgozni kellene.
 
Mielőtt túl forrón ennénk azt a kását... Az a helyzet, hogy mondjuk Szombathelyhez 1 versenyhelyszín sincs közel, s szerintem biztos találnánk még olyat, ami hasonló adottságokkal rendelkezik. Szóval, ha mondjuk itt nem tartunk versenyt, attól a helyiek nem mennek át például Kecskemétre. Az itt lakók többsége egyetemista, vagy fiatal, akinek kevesebb a pénze. De gondolom ez igaz más helyre is. Aki átmegy egyik helyről a másikra, az szerintem átmenne enélkül is, a többi meg ezzel se.
 
Nincs mese, meg kell szervezni a Versenyszervezők Érdekvédelmi Szervezetét (VÉSZ), és fel kell osztani a területet a szindikátusok között... na de komolyra.

Ez persze nem hülyeség, de komoly előkészítést, és egyeztetést igényel egy ilyen manőver. Annak sok teteje nincs, hogy mindenki hasraütéssel mond le a szervezésről egy másik helyszín javára... nem tudom, hogyan lehetne ebből jól működő rendszert létrehozni nagyban, országos szinten.
 
Mondjuk azt elvárni senkitől nem lehet, hogy csak azért menjen vidékre, mert jól néz ki, ha többen vannak, elvégre dolgozó, felnőtt ember a bázis nagy része. Én Fehérvárt és Kecskemétet szeretem, mert nincsenek messze, és mindkettő jó hely (többiről nem tudok nyilatkozni, Pécsne voltam még egyszer, az is jó, csak távoli).

Amúgy az egészet nem érzem akkora parának, Kecsón pl. létszámrekord volt tavasszal, Fehérváron is baromi sokan összegyűltünk drafton és a dupla versenyen is szintén tavasszal (az szomorú, hogy most elmarad, de mentem volna, és toboroztam volna embereket, ha nincs lemondhatatlan programom).
 
Vagy nem havi szinten kell gondolkodni, hanem 2 havi szinten... és szépen elosztani, hogy melyik hónapban melyik verseny helyszíneken van verseny.
Nyilván ezzel az lenne, hogy akkor a vidékiek kevesebbett játszanak, de minden vidéki helyszínhez van viszonylag közel egy másik ahova át tud menni a másik hónapban.
Így sokkal kevésbé ütköznének a vidéki időpontok és könnyebb lenne nagyobb létszámú versenyeket tartani vidéken is.
 
Megfogadom a tanácsodat köszi, nem erőltetem. Hogy szívesen látnak vagy sem az meg legyen annak a gondja akinek probléma, nekem nem.
Amúgy de eladó.. Ha tényleg érdekel és nem csak beszólni akartál írj nyugodtan miatta.
 
Nyilván sokat lendít mindenen, h akik benne vagyunk, imádjuk ezt a játékot, és ezért komoly áldozatokra is hajlandóak vagyunk.

De kevesen vagyunk, és a létszám csak nagyon lassan gyarapszik. A lehetőségek szűkösek (havonta csak 4 hétvége, egyre több aktív versenyhelyszín, egyre aktívabb, és nagyobb létszámú budapesti helyszínek, stb), és erre jönnek a piszkos anyagiak.

Ha elcsábítom a játékosokat Kecskemétre egy olyan hétvégén, amikor máshol is van verseny, akkor ezzel alávágok a kollégának (mint például 28-án a pécsi banzájnak)... Tehát mindegy honnan kezdjük a kört, végül mindig ugyanoda érünk vissza: ha nagyobb lenne a versenyre járó játékosállomány, nem kellene egymással konkurálnia a helyszíneknek, hanem mindenhol lehetne nagy létszámú, hangulatos, színvonalas versenyeket rendezni.
 
Beszállok én is, ha kell
Vicces, h mindig van 1-1 ilyen pénzes megmondóember, aki mindenkinél mindent jobban tud, holott fél-1 éve se hkkzik, pláne nincs profi szinten se - mielőtt belekötne valaki, én se.
Szerencsére az ilyenek vagy kikopnak vagy elhallgatnak és beállnak a sorba
 
Ebből én azt látom, hogy a foilos Fluxnak (meg úgy általában bármilyen promó lapnak) azért van vonzereje bőven. Én biztos vagyok benne, hogy sok embernek igencsak meghozná a kedvét a versenyzéshez (akár lemenni vidékre is), ha több promó lapot osztanának. Akár lehetne az egyes versenyhelyszíneknek külön promó lap is.
A vidéki játékosok problémáját ez persze nem nagyon oldja meg, de Pestről többen mennének vidékre szerintem.
 
Villmos szerintem Te ne is erőltesd a vidéki versenyzest nem neked találták ki ugy làtszik.Meg ügye biztos szivesen is làtnának ilyen dicsőitő szavak utàn szerintem ennél jobban ne haragitsd magadra az embereket.Mit is mondtál mennyiert árulod a gyűjtid? Érdekelne! vagy már nem eladó?
 
Bár nem HKK de jóval nagyobb több száz fős rendezvényeket csináltam más körökben sokkal több felelősséggel, szóval tudom miről van szó ha rendezvény. Nem is ez a lényeg.
Egyszerűen csak annyi, hogy ezen tapasztalatok ismeretében kizárt, hogy csak úgy a hecc kedvéért több ezer forintot kivágjon az ember pl. ÜA. költségre, mert semmi értelme. Mondom ezt úgy, hogy nem XY mesélte akinek YX mondta, hanem konkrét tapasztalat.
Amint meglesz a 10. helyszín is mi páran speciel nem vagyunk hajlandóak kecskeméten kívül bárhova is menni. Oké nem nagy veszteség, de sok kicsi...
 
Hát, ha te tudod, hogyan kell ezen hasznot realizálni akkor mondd el hogyan kell azt csinálni.
Na jó, ez csak költői felvetés volt. Én spec minden forintot visszaforgatok jutalmazásba, nekem ezen hasznom nincs, s nem is cél, hogy legyen. Ha onnan nézem, mindig áll benne pénz, mert nem lehet kiszámolni pakkra mindent.
Amit írsz a létszámokról. Én inkább kihagyok 1-1 hónapot, csak, hogy olyan helyre szervezzük a versenyt, ami a legtöbb helyinek (vagyis a kemény magnak ) jó a létszám miatt. Aztán ha jön valaki, akkor örülünk, ha nem, akkor meg játszunk családias légkörben. (Colby1987, te pont nem voltál egyszer sem, bár ígérted. ;) )
 
többször voltam már Szegeden is, ha van időm, szívesen megyek, semmi ilyesmit nem tapasztaltam
 
Köszi. De szerintem minden vidéki versenyszervező megtesz minden tőle telhetőt.

Aki még nem próbálta, és csakis játékosként van rálátása, az tuti nem tudja, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy szervezőnek.
Ezt most meg sem próbálom vázolni, mert oldalakat lehetne írni róla.
Ha minden összejött, és van tuti hely, tuti időpont, a dotáció is megvan a kiadó részéről, van versenybíró, és úgy általában minden, ami kell, még akkor is ott van minden vidéki versenyszervező rémálma: hogy rászervez az időpontjára egy pesti verseny, ütközik más vidéki versenyidőponttal és/vagy bármilyen más okból nem lesz elegendő versenyzője.
Arról nem is beszélve, hogy a szervezőnek a legtöbb esetben egyáltalán nincs ebből semmilyen haszna, vagy csak nagyon minimális.
Szóval ezek tudatában próbálja osztani az észt mindenki, pls.
 
Még jó, hogy nem az a szint.
A mezőny fele 10 éves.
A kihívás nálunk az, hogy megtartsd a
játékhoz való kedvüket, ne verd őket
agyon látványosan, meg segíts paklit
építeni, ill hogy ne vágják át őket
cserénél.
Ez a játék egy hobbi, ennek megfelelően kezelik ők is.
Ha vki ott tart tudásban, lapkészletben, ambícióban, akkor majd lemegy Pestre játszani.
Nem értem az összevetés miértjét, nem ugyanaz a cél a két versenynél.
Plusz HSZ-t sem osztunk. (1 verseny volt az elmúlt 2 évben 16 fővel, talán decemberben megint összejön.)
 
Csak egy kis szösszenet...
8 vidéki helyszínt jártam be az elmúlt fél évben és a tapasztalatom az, hogy nagyjából 1 vidéki versenyt tudnék csak mondani ahol minden úgy történt ahogy a papírforma megkívánta. Egyetlen kifogástalan helyszín Kecskemét volt profi szervezés és maximális hozzáértés.
Az összes többi helyen volt valami fenn akadás vagy ezzel vagy azzal vagy a díjazással vagy a lejelentett eredményekkel vagy éppen a le nem jelentett eredményekkel. Vagy éppen azt kell végig nézni h szervező azért tart versenyt h lefarmolja az UR-t. Hát ezért inkább nem megy az ember vidékre, hogy szervezetlen, esetenként emelkedő káoszhangulatban játsszon. A foil flux miatt beülünk a kocsiba és végigtoljuk a kötelezőt, de ezen felül felejtős. Az csak hab a tortán, hogy ezért még fizessek is?? (útiköltség) Mindezen hiányosságokat valamiért pesti versenyeken nem fedeztem fel, pedig erősen gondolkozom rajta. Szóval minden vidéki szervezőnek erősen át kéne gondolnia miért nem akarnak az emberek ott játszani vagyis miért nem ülnek a pestiek autóba és mennek oda.
Persze tisztelet a kivételnek és akinek nem inge..
 
Szerintem se eröltesd ha fingod sincs az egészről es nem bántaskep mondom.
 
Próbáltál már vidéken toborozni, kártyadélutánt szervezni? Ha nincs valamiről tapasztalatod, h milyen egy valós vidéki hkk-s élet, akkor ne akarj róla “kívülállóként” nagyon okosat mondani és feltalálni a spanyol viaszt
Nem kifogások, tapasztalatok. A kettő nem ugyan az.

Senki se akar extra kedvezményt/támogatást. Az lenne egy járható(bb) út, h lenne néha 1-1 kiemelt vidéki verseny, mint behos nagyverseny helyszíne.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.