Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Mérgező karmok
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Jéglehelet, tüskés bőr, regeneráció, stb... A galetkik mutálódási formáinak száma végtelennek mondható. Az egykor még alakváltóként jegyzett faj tagjai közt egyre nagyobb számban találhatunk olyanokat, akik méregtől csöpögő karmokkal születnek. De ér-e mindez bármit is az Ellenség elleni harcban?
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8171)
HKK kérdés? (47113)
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (61)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Diána kívánsága

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 26 szavazat alapján 6.3)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 39 szavazat alapján 9.4)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 22 szavazat alapján 7.6)

(AK107) Választhatok új célpontot egy bűbáj lapra lapnak, ha azt Diána kívánságával loptam az ellenféltől, amennyiben tudsz neki más, legális célpontot választani.
(AK132) Hogyan működik pontosan a Vén Doemon? Kijátszhatom-e az ellenfél körében? Természetesen kijátszhatod, különben a lapnak nem lenne sok értelme. Igaz, hogy lényt csak a saját körödben játszhatsz ki, de a reakció altípus ezt a szabályt felülírja, hiszen reakciót csak meghatározott helyzetben lehet kijátszani, akkor, amikor reagálok valamire. Nyilván a nagy előnye, hogy olyan rekaciókkal nem lehet rá reagálni, amik varázslatokra reagálnak (pl. Sárkánymágia), hiszen ez egy lény. Hátránya pedig, hogy csak úgy simán, lényként nem játszhatom ki, csak reakcióként. Olyan lapokkal lehet rá csak reagálni, amik lényre vagy lapra vonatkoznak. Pl. Hammurapi ősfortyanat természetesen megakadályozza Vén Doemont, így annak a counter része se jön létre. Sommerthaug átkát is ki lehet rá játszani, de annak sok hatása nem lesz, mivel magának a lénynek nincs képessége. Diána kívánságával ellophatom a lényt, és új célpontot választhatok a counter részének. Természetesen a reakció attól nem lett lény altípus, hogy kiadtunk olyan lényt, ami reakció, tehát az olyan lapoknál, ahol lény altípust kell megnevezni (pl. Magzat), továbbra sem nevezhetem meg a reakciót.
(AK137)Az enyém lesz a lény akkor, ha egy olyan lényre reagálok Diána kívánságával, ami nem cserélhet gazdát. A Diána kívánsága egy reakció, még azelőtt létrejön, hogy a lény képessége érvénybe lépne. Úgy is kell tekinteni, mintha én játszottam volna ki a lényt. Az ellenfelem viszont nem fogja tudni ellopni ezt a lényt tőlem, hiszen a képessége már nálam érvényesül: nem cserélhet gazdát.
(AK139) Reagálhatok Diána kívánságával egy lapra, ha az ellenfelem lénye nem jönne létre a Thu’zad hazaérkezése jelzője miatt, csak nincs sok értelme. Itt a sorrendnek nincs szerepe, mivel mindegy, hogy előtte lopom el, és azután nem jön létre, vagy fordítva. A sorrend pl. az Esszenciakapocs esetén lehet fontos, ahol, ha előbb másolok aztán nem jön létre az eredeti, akkor lesz másolatom, míg ha előbb nem jön létre az eredeti, azután másolnám, akkor nem lesz másolatom. Az automatikus hatások pedig mindig elsőként történnek meg a lap kijátszása után, és én csak utána reagálhatok a más reakcióval. Mivel a reakciók fordított sorrendben jönnek létre, ezért pl. Esszenciakapocs esetén kapok másolatot, majd a Thu’zad jelző megakadályozza a lényt.
(AK145) Nem kap életet egy életes lény, ha ellopom Diána kívánságával. Az élet szabálya szerint akkor kap életet egy lény, ha azt az idézési költség kifizetésével a kezemből kijátszom. Tehát nem kap életet, ha pl. pakliból veszem elő Apró kívánsággal, Elfeledett szingularitással. Nem kap akkor sem, ha kirakom pl. Nagyobb idézéssel. A Diána kívánságán az szerepel, hogy „úgy kell tekinteni, mintha te játszottad volna ki”. Tehát az élet feltételének egy része teljesül, de a második nem, nevezetesen az, hogy az idézési költség kifizetésével játszottad ki.
(AK148) Kettő VP-m lesz akkor, ha játékban van nálam A mogokok szövetsége, az ellenfelem kijátszik egy lényt, amit én Diána kívánságával ellopnék, de az ellenfelem egy Teljes kiszipolyozással ezt megakadályozza. A reakciók visszafelé kerülnek kiértékelésre, és miután minden reakciót kiértékeltünk, és minden létrejövő reakció teljes hatása, valamint az eredeti lap teljes hatása létrejött, csak utána nézünk szét az asztalon levő lapok által okozott kapcsolódó hatások között. Vagyis először a Teljes kiszipolyozás elveszi a varázspontomat, majd nem jön létre a Diána kívánsága, majd létrejön a lény. Ezután megnézem, hogy az ellenfelem két lapot játszott ki sikeresen, így kapok A mogokok szövetségétől két varázspontot.
(AK94) Reagálhatok a Diána kívánságával az ellenfelem ugyanezen lapjára, csak nem lesz eredménye. Ugyanis a reakciók fordított sorrendben hajtódnak végre. Vagyis ha én is kijátszom a Diána kívánságát, akkor elõször létrejön az enyém, majd az ellenfélé, így a lap továbbra is az ellenfélnél marad. Ugyanez a helyzet A gyík lesújttal is.
Ha Diána kívánságával reagálok az ellenfelem egy semlegesítéses lényére, akkor a lényt ugyan megkapom, ha a Diána kívánsága sikeresen létrejön, de ha a lény is sikeresen létrejön, akkor a semlegesítés létrejön pontosan úgy, ahogy eredetileg kijátszotta a lény tulajdonosa.
Kiadás: Mérgezett vadon (Zén), Alappakli, 8. kiadás Gyakoriság: ritka Lapszín (isten): Elenios Típus: azonnali Altípus: reakció Szöveg: Közvetlenül azután játszhatod ki, hogy valaki kijátszik egy asztalon maradó lapot. Kijátszási feltétele, hogy feláldozd eggyel több ÉP-d, mint amennyi ennek a lapnak a módosított idézési költsége. A lapnak te leszel a gazdája, úgy kell tekinteni, mintha te játszottad volna ki (a sikeres kijátszáskor történő hatások szempontjából is), ha lény volt, passzívan a tartalékodba kerül. Illusztráció:

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:10:39
Utolsó frissítés: 2022. november 17. 15:24:24


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.