Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Savelementál
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A savelementálok fortyogó, bűzhödt teremtményei a csatornák legmélyebb bugyrainak. A pusztulásból, a gyilkos savakból teremtették őket renegát mágusok. A savelementálokkal csak a legőrültebbek szállnak szembe, hiszen megölésükkel semmit nem lehet nyerni, sőt, ha megpróbálod, csak árthatsz magadnak." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
60. Beholder Találkozó 2024.06.15. - Beszámoló
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 22., Szeged 11.
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 13., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 6., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (61)
HKK kérdés? (47110)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - vízió

(AK100) Semmilyen szabály nem tiltja a vízió lapok másolását, hiszen ha Zan detonációval másolok le pl. Víziósárkányt, az nem minősül kijátszásnak, így nem ütközik a vízió szabállyal. Mivel a másoló lapok a lény altípusát is lemásolják, ezért a Víziósárkányok vízió altípusúak lesznek, és kör végén a gyűjtőbe kerülnek. A gyűjtőben viszont megszűnnek vízió lapok lenni, így onnan már nem játszhatom ki őket újból.
(AK102) Visszahozhatok Holtak seregével vízió lapot is. Azonban a kör végén a vízió visszakerül a tulajdonosának gyűjtőjébe, és a következő körtől ő játszhatja ki onnan.
(AK105) Adhatok a Magzatnak vízió altípust is, mivel lény is lehet vízió. Azonban a Magzat a gyűjtőbe kerüléskor elveszti ezt az altípust, így onnan már nem játszhatom ki vízióként. A Magzat szövegében az szerepel, hogy ha egy lap altípusra vagy színre hivatkozik, akkor a gyűjtőben is adhatok neki, ez azonban csak az adott lap hatására vonatkozik. Például Víziócsapásnál beleszámolhatom a gyűjtőben levő Magzatot is.
(AK130) Blokkol-e a Butítás, ha a gyűjtőből játszom ki? Illetve blokkol-e A csodák kútjával a gyűjtőből kijátszott blokkoló lap? A vízió minden szempontból lapkijátszás, tehát a blokkolás is működik vele. A csodák kútjával történő kijátszás kézből kijátszásnak számít olyan szempontból, hogy lehet rá reakció forrásokkal reagálni, de az olyan hatások, amik kézből kijátszásnál jönnek létre, nem vonatkoznak rá. A blokkolás csak kézből kijátszáskor jön létre, tehát A csodák kútjánál nem.
(AK131) Nem kap Hiei izmot, ha a kör végén leesik egy vízió lap, mivel áldozáskor nem működik a képessége, a víziók pedig kör végén áldozással kerülnek a gyűjtőbe. A vízió altípus magába foglalja a következőt: Hátrány: kör végén áldozd fel.
(AK147) Nem játszhatok ki egy vízió lapot sokszor egy körben, Thu’zad megszégyenítése után. A Thu’zad megszégyenítése felülírja azokat a szabályokat, amik a lapok kijátszásának számát korlátozzák, tehát elvileg kijátszhatnék, mi azonban ezt túl erősnek gondoljuk, ezért a Thu’zad megszégyenítése nem működik a víziókra. Más esetekben (pl. nekron szabály) nem érezzük, hogy szükséges lenne a lapot korlátozni.
(AK73) Nem játszhatok ki vízió lapot a gyűjtőmből A holtak békéje mellett, mivel az a vízió lap a gyűjtőben van, és onnan játszod ki. A vízió lapok nem úgy működnek, hogy visszaveszed a kezedbe, és kijátszod, hanem egyesen a gyűjtőből hozod játékba.
(AK74) Másolhatok vízió lapot pl. Kisebb Zannal. Igaz, hogy egy körben egy fajta vízióból csak egyet játszhatok ki, de a másoláskor nem vízió lapot játszom ki, hanem Kisebb Zant, ami a játékba kerülésekor válik csak vízió lappá.
(AK82) Nem játszhatok ki Terccel három Víziósárkányt, mivel egy fajta vízióból egy körben bármilyen módszerrel csak egyet játszhatok ki.
Az ősök bilincse nem drágítja a vízió lapokat és a feltámadó lényeket, ha azokat a gyűjtőből rakom ki. A bilincs azokat a varázslatokat és hatásokat drágítja, amik a gyűjtőből a kézbe, a játékba, vagy a pakliba raknak vissza lapot. A feltámadó lények nem varázslatok, se nem hatások, a vízió lapoknál a lények szintén. A vízió varázslatok a bűbájok kivételével nem kerülnek sem az asztalra, sem a kézbe, és még a bűbájnál sem a varázslat hatása, hogy a bűbáj az asztalra kerül, hanem maga a varázslat kerül az asztalra.
A Dungeon kriptáinál, ha meghal egy lény, és bekerül a kripta alá, kijátszhatom-e abban a körben? Ha ez a saját lapod volt, akkor már játszottál ki ilyen nevű lapot a körben, mivel ez egy vízió, nem játszhatsz ki még egyet. Ha az ellenfél lapja volt, akkor nyilván kijátszhatod.
A Vulkáni energiával a gyűjtőből kijátszott lapok olyanok, mint a víziók, minden szempontból kézből kijátszásként működnek. Tehát a Vulkáni energia saját hálója akadályozza őket.
Ha A káosz hatalmával (új) a gyűjtőből visszarakott, véletlenszerűen választott lapok között van olyan vízió, amit már abban a körben kijátszottam, az akkor is a játékba kerül. A vízió szabály ezt a kérdést nyitva hagyja, hiszen csak a kézből, illetve gyűjtőből kijátszásra vonatkozik, hatással játékba hozásra nem.
Szabály: Ha egy lapon a \"vízió\" altípust látod, akkor az egy vízió lap. Az ilyen altípusú lapok az alábbi tulajdonságokkal bírnak: 1) Kijátszhatod őket a gyűjtődből is, ugyanúgy, mintha a kezedből játszanád ki. Tehát ki kell fizetned az idézési költséget (ha valami módosítja, akkor azt), teljesíteni a kijátszási feltételt, ha van, és minden szempontból kézből kijátszásnak minősül az esemény (pl. Majd legközelebb a kezedbe küldi vissza, lehet ellenvarázsolni, stb). 2) Egyfajta vízió lapból (ugyanolyan nevűből) egy körben csak egyet játszhatsz ki, akár kézből teszed ezt, akár gyűjtőből, függetlenül attól, hogy sikeresen vagy sikertelenül játszottad ki. 3) Ha a kör végén játékban van egy vízió lap, akkor az mindenképpen a gyűjtőbe kerül. Ha ez a lap lény volt, és van benne szörnykomponens, akkor ezt az ellenfél megkaphatja. A vízió altípus, nem speciális képesség, ezért a vízió tulajdonság nem vehető el és nem adható át semmilyen módon.

Létrehozás: 2003. október 10. 23:45:08
Utolsó frissítés: 2023. április 17. 11:38:47


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.