Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Nagyobb tűzféreg
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A tűzférgek apró, főként a Rúvel hegy alsó szintjein megtalálható szörnyetegek. Feljebb ugyanis már mindet kiirtották közülük. Eredetileg össze akarták őket fogdosni, hogy állandó tűzgyújtó lényként szolgáljanak a barlangokban, de fogságban hamar elpusztultak a törékeny lények. Azóta azonban felfedezték egy új generációjukat, csakhogy ezeknek a több méter magas és széles bestiáknak nemhogy a foglyulejtése, de még a legyőzése is komoly gondot okoz.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Lapötletek (64954)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)
[HKK Piac] Régi lapok (1523)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
Legendák Viadala (30)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8130)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Valamint még 1 kérdés csak ez se tűnjön el.
A dermesztő köd azt írja az ellenfél lapja passzívan kerül játékba, tehát a nem lény lapok kojatszaskori képességei nem jönnek létre?
 
Sziasztok!

Tarrgeth olcsóbbìtás jelzők össze tudnak adódni? Vagy ő is olyan mint az epikus ok (nem emlékszem hogy rá ki lett volna terve külön)
 
Köszönöm. Ide fogom akkor irányítani a versenybírókat.
 
Igen.
 
Igy van, ahogy írjátok.
 
Ez szerintem is hatarozottan igy van. A "reagalni tudsz" az nem lenne igaz az 1. lapra kijatszott 2. vedekezeses counter eseten (szabaly tiltja, tehat nem tudsz), igy azt nem is keresheted.
 
Tehát érdemben akkor a 2. lapjára tudok szerinted(am szerintem is) védekezéses kántert keresni ?
 
Ez előjött a frissen bontotton (bár nem pont védekezéssel), ott az volt az ítélet, hogy az "amivel reagálni tudsz" az azt is magában foglalja, hogy megvan rá az erőforrásod. Ha ezt a logikát tovább visszük a védekezésre, akkor csak abban az esetben játszhatod ki (és ezáltal keresheted ki) a védekezéses kántert, ha azt ki is játszhatod amúgy védekezésként, van rá még slot.
 
Kedvenc trükk esetében ha kivédekezem az ellenfél első lapjára kereshetek-e egy másik védekezéses kántert?Ha kereshettem ki is játszhatom?
 
Toborzó vs Ganüid ifjonc
Kisül vagy sem hogyha kézből játszom ki a kis takonypócokat? Előre kikészített lap az is elvileg.
 
igen, ez tűnik a leglogikusabbnak, de ezt még átrágjuk.
 
Ez a FAQ azt jelentene, hogy elore bejelentem, hogy ha lopni kell, akkor a Parti orseget fogom lopni - es akkor mar eleve 1-gyel dragabb lesz a kijatszasa a varazslatnak?
 
Ami húzhat, az húzó forrás. Ami dobathat, az dobató forrás. Ami lophat, az "lopó forrás" (bár szerintem ilyenre nem hivatkozik semmi). Szóval ez a része valóban így van, jól látod a dolgokat. Viszont a kijátszásakor nem tudom még, hogy a Parti őrséget fogom lopni, ott még drágítani se tudja. De szerintem is kicsit sántít ez az egész, mivel egy varázslat kijátszása után további költséget legfeljebb saját magától szokott kapni, ha valaki külső forrás drágítja, annak az eredeti költségét kell drágítania, úgyhogy lehet egyszerűbb lenne ráfaqzni, hogy ez célzás, és így már a kijátszásakor meg kell határozni, hogyha lopok, mit fogok vele lopni.
 
Régi Zilak alatt van a FAQ
 
PL ez "A Csontkés képessége húzó forrásnak számít-e? Az a hatás, ami tud húzni, akár feltételesen vagy késleltetve is, húzó forrásnak számít, akkor is, ha a húzáshoz szükséges feltétel nem teljesül később, a képesség létrejöttekor."

de egesz bizotsan van mashol is. Az, hogy a felteteles huzas az huzas, az tudott. Csak az nem huzas, ha kijatszaskor valasztanod kell, es a nem-huzas verziot valasztod.
 
Szerintem mintha lenne olyan faq (de nem mondom biztosra, mert felidézni se tudom, hogy melyik lapnál lehet), hogy egy feltételesen húzó forrásra lehet kánterelni olyannal, ami húzó forrást fog meg.
Akkor ebben a parti őrséges esetben miért csak utólag kell elkölteni az 1 VP-t?
Szerintem nem így konzisztens a kánterelős példával.

Hozzáteszem, a parti őrséges működés a jó szerintem, és a kánterelést változtatnám meg az alapján (azaz hogy csak akkor reagálhatok húzó forrásra, ha ténylegesen húz).

Ill. ha utólag kell elköltenem az 1 VP-t parti őrségnél, akkor előre meg se kell mondanom, hogy mit lopok? Ez mennyire konzisztens a lapkijátszás menetével, ahol minden döntést előre meg kell hozni?
 
Létrejön A káosz csábítása, megnézitek a lapokat, eldől, hogy játékba tudod-e rakni a másik lapját. Ha nem, akkor választhatsz egy lapot, amit ellopsz, ha az a Parti őrség, a lopás feltételeként el kell költened 1 VP-t.

** utólagosan ezt korrigálom, a költség a lap eredeti költségére vonatkozik, ezt a sikeres létrejötte után már nem lehet módosítani **

Itt jegyzem meg, hogyha célpont lapot lopna A káosz csábítása, akkor definíció szerint azt már a kijátszásakor meg kellene határozni, és már akkor drágítaná a Parti őrség.
 
Erre van egy külön pont a Kódexben, 106. Hatás megismétlése. Ha egy költséggel bíró hatást ismételsz meg, akkor a költséget ki kell fizetni, kivéve, ha szerepel az "ingyen" szó. Ez az egész még a Leira szelencéje idején lett tisztázva, ő volt az ilyen képesség-ismétlők "ősanyja".
 
Egyre több olyan lap van, amk azt tudja hogy "létrejön X képessége" vagy "létrejön ingyen X képessége". Mi a különbség a két verzió között? Én eddig egyik verziónál se láttam, hogy a költséget fizette volna bárki.
 
A káosz csábításával, ha "egyébként" van, Parti őrséget szeretnék lopni. Mikor kell elkölteni az 1 VP-t a Parti őrség miatt?
 
Nem tudja leütni.
 
Sziasztok
Az inmunis krakoch le tudja ütni a sárkány ifjoncot?
"nem lehet rá reagálni és hatni 2021 vagy régebbi lappal"
 
Szerintem erre Apátvarasdon azt mondanák: na és ha úgy nem találtad az AKs lapok között, hogy beütötted a lapkerbe hogy Törpebánya plusz Kiegészítő: Alanori Krónika? Akkor mi van ecsém?
 
Feltehetően.
 
Köszi.


46963. Paul Finch (előzmény: p1rat3n1nj4 46962.) 2023.11.21. 09:49
"Törpe bánya"

Hogyha rájöttem arra, hogy ennek van egy AK ikonja, akkor feltehetően nem a szóköz hiánya miatt nem találtam meg; de köszönöm szépen a gondoskodásodat.
 
Fanfár melléklet volt.
 
Es csak a jele AK-s, valojaban valami ujsaghoz adtak, alighanem jo keves van belole kint.
 
Törpe bánya
 
A Törpebánya az hogyan volt kiadva? Az AK-s lapok között nem találom nyomát.
 
Kösz, ez még bentmaradt, kiszedjük!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.